BBQ-restaurant Braai opent 3e locatie in Adam

BBQ-restaurant Braai opent 3e locatie in Adam

Barbecuerestaurant Braai heeft op dit moment twee vestigingen in Amsterdam en opent eind juni een nieuwe locatie. Deze zal te vinden zijn aan de Maastraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Dat laat eigenaar Floris Feenstra weten. Bekijk impressies van de nieuwe zaak én foto's van de gerechten onder dit bericht.

Over de nieuwe vestiging zegt Feenstra: “Verwacht vooral veel groen, planten en een achtertuingevoel. Het menu zal heel veel lijken op dat in Braai in het Westerpark, al zal er beduidend meer aandacht zijn voor vegetarische gerechten van de barbecue. Denk aan pompoen, prei, paprika’s en andere groentes die direct in de kolen of op het vuur worden bereid.” Het wordt volgens Feenstra, net als Westerpark, echt een laagdrempelige locatie voor alle doelgroepen. “Daarnaast gaan we take-away picknickmanden verkopen waarmee je op het grasveld tegenover de zaak kunt gaan picknicken met gerechten van Braai.”

Sinds 2015
Op dit moment telt Braai twee vaste locaties in Amsterdam. Feenstra runt sinds 2015 een afhaalconcept in een oude kiosk nabij het Vondelpark en opende vorig jaar een restaurant met selfservice bij het Westerpark. Daarnaast heeft hij in dezelfde stad ook nog een pop-uplocatie, op het dak van de Heineken Experience.

Barbecue-editie
De huidige editie van Entree staat in het teken van barbecue. In een van de artikelen komt Braai uitgebreid aan bod. Hierin geeft Feenstra tips aan horecaondernemers die ook barbecue-gerechten willen serveren. Dat is ook wel nodig, want koken met houtskool en vuur is ingewikkeld. Feenstra: "Alles draait om temperatuur, tijd en aandacht. Dat vraagt om overgave en een nauwkeurige werkwijze. Bij traag garen op lage temperatuur van bijvoorbeeld brisket of ribs - dat soms wel 19 uur duurt - moet je vooral geduld hebben."

Blijf erbij
​Hij vervolgt: "Bij producten die je sneller kunt bereiden, is het van belang om erbij te blijven. Boven de kolen kan het namelijk soms wel 300 graden zijn en als je een hamburger dan 10 seconden te lang laat liggen, is hij al te ver. Die aandacht is bijvoorbeeld ook nodig bij het brood dat wij maken. De kolen moeten dan overal ongeveer even heet zijn, want in enkele seconden is het al klaar. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het allerminst.”

Lees hier het volledige artikel.

Artikel delen