Innovatie

[Foto's] The Commons in Maastricht

Het in maart geopende all day-restaurant  en bar The Commons in Maastricht is onderdeel van The Student Hotel, dat in december in het Sphinxkwartier werd geopend. Het hotel is gevestigd in De Eiffel, de voormalige sanitairfabriek van Koninklijke Sphinx. Bekijk foto's van The Commons, dat werd ontworpen door Studio Modijefsky, onder dit bericht.

Voor menig Maastrichtenaar is De Eiffel, bestaande uit drie geschakelde fabrieksgebouwen uit de eerste helft van de twintigste eeuw, een iconische blikvanger in de stad. De langwerpige vorm van de panden, de betonnen vloeren en stalen kolommen herinneren aan de tijd dat hier toiletpotten en wastafels op rails door de hete ovens werden gereden.

Geschiedenis van het pand
Studio Modijefsky maakte gebruik van de vormen en de geschiedenis van het pand en dat is te zien door het hele restaurant. Opvallend is de bruisende internationale vibe door de sfeervolle inrichting. Craig Cunningham, f&b-director van The Student Hotel en brein achter het concept zei eerder: ‘’Met The Commons willen wij een diverse mix van mensen bij elkaar brengen. Over de hele wereld is samen eten bij uitstek het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar." The Commons heeft ook vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam City en Amsterdam-West.

Design: Studio Modijefsky
Website: thecommonsrestaurant.com

Reacties

Reactie toevoegen