De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Enschede moet je zien

Uitschieters Enschede

De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Enschede moet je zien

In de nieuwe rubriek ‘De uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een andere stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart: dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen. Deze week: Enschede. 

Tekst: Nadine Muijt

Café Soleil

In Enschede huist sinds oktober 2022 het fine dining-restaurant Café Soleil. Eigenaren zijn Clemens Kuipers en Jojan Kersbergen. In het restaurant is er plaats voor ongeveer vijftig gasten. Kuipers en Kersbergen transformeerden een oud café tot dit luxe, maar toegankelijke restaurant. “We wilden met weinig middelen een oud bruin café ombouwen tot luxe restaurant waar gasten op hoog niveau kunnen eten, maar wel in een toegankelijke setting."

Op de kaart staan gerechten als krokante zwezerik, zeeduivel en tarbot op de graat. “De gast kan starten met wat hapjes, zoals paté van wildzwijn en eendenlever of paling op toast. We werken met voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten, maar je kunt ook kiezen voor drie, vier of vijf gangen. De sfeer is informeel, maar uiteindelijk moet wat op je bord ligt ontzettend lekker zijn en de wijnen van goede kwaliteit. We hebben een kleine kaart die we dagelijks wisselen.”

Café Soleil - tafel Café Soleil - gerecht

Café Soleil in Enschede

Joann

Chef Emiel Kwekkeboom en gastvrouw Mandy Overbeek openden in 2019 fine dining-restaurant Joann naast het politiebureau aan de rand van het centrum van Enschede. De doelgroep van het restaurant is volgens Kwekkeboom 'iedereen die houdt van lekker eten en drinken en die bereid is voor speciale kwaliteit te betalen'. Joann wordt benoemd in de Michelin Gids, heeft een Gault&Millau score van 15 en staat op positie 92 in de Lekker 500.

Het restaurant heeft een open keuken. Het menu wordt opgebouwd van vijf tot zeven gangen. Het zijn internationale, eigentijdse en regelmatig wisselende gerechten. In de gerechten wordt diepgang gecreëerd met ingrediënten uit eigen kruiden en groentetuin. 

Café Coberco

Sinds 1 december huist Café Coberco in de oude Melkhal in Enschede. Eigenaar is Harald Droste die ook eigenaar is van Droste’s Herberg in Tubbergen. Droste wil met zijn nieuwe zaak gasten meegeven dat je niet ver hoeft te zoeken om goed te kunnen eten. Bij Café Coberco komen ingrediënten uit de buurt, wordt seizoensgebonden gekookt en wordt er zo min mogelijk voedsel verspild. "We verbinden op deze manier de stad en het platteland met elkaar en dat is voor mij misschien wel het droomplaatje", aldus Droste. 

De keuken van Café Coberco kenmerkt zich door eenvoudige en pure smaken. Gasten kunnen er terecht voor een uitgebreide lunch of diner, maar ook voor een borrel met een paar kleine hapjes. Op de kaart staan onder andere bouillabaisse, runderlende en risotto met truffel. 

 

Artikel delen