Nieuwe restaurants in Enschede: 6 must-go's

Restaurants Enschede - Header

Nieuwe restaurants in Enschede: 6 must-go's

De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Enschede. Van een restaurant met New Yorkse sferen tot een restaurant waar lokale ingrediënten centraal staan. Hieronder staan zes nieuwe zaken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Café Soleil

In Enschede huist sinds oktober 2022 het fine dining-restaurant Café Soleil. Eigenaren zijn Clemens Kuipers en Jojan Kersbergen. In het restaurant is er plaats voor ongeveer vijftig gasten. Kuipers en Kersbergen transformeerden een oud café tot dit luxe, maar toegankelijke restaurant. “We wilden met weinig middelen een oud bruin café ombouwen tot luxe restaurant waar gasten op hoog niveau kunnen eten, maar wel in een toegankelijke setting."

Op de kaart staan gerechten als krokante zwezerik, zeeduivel en tarbot op de graat. “De gast kan starten met wat hapjes, zoals paté van wildzwijn en eendenlever of paling op toast. We werken met voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten, maar je kunt ook kiezen voor drie, vier of vijf gangen. De sfeer is informeel, maar uiteindelijk moet wat op je bord ligt ontzettend lekker zijn en de wijnen van goede kwaliteit. We hebben een kleine kaart die we dagelijks wisselen.”

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Café Soleil - tafel Café Soleil - gerecht

Café Soleil in Enschede

2. Sage

Restaurant Sage opende in maart aan de Langestraat in het pand dat voorheen 'Bij Flip' huisvestte. Het restaurant steeft naar een totaalbeleving, waarbij zowel het eten, de dranken als het interieur een bijdrage leveren. Gasten kunnen kiezen uit een gevarieerd menu met klassieke en luxe gerechten van over de hele wereld. Waaronder Wagyu Beef A5, dry aged beef, zeevruchten en sushi. Voor een goede garing worden alle vlees- en visgerechten bereid met een Robata grill.

Met de cocktails zoekt de horecazaak graag het randje op. Op de drankenkaart vind je namelijk naast wijnen, champagnes en speciaalbieren ook cocktails als: Stay At Home Daddy of Screaming Orgasm. Het interieur is tevens opvallend door de graffiti eyecatchers op de muren, wat de totaalbeleving compleet maakt.

 

3. Lazuli

In november opende restaurant Lazuli aan de rand van de binnenstad in Enschede. De eigenaren van dit restaurant zijn de twee jonge ondernemers: Marijn Waanders en Tim Staal uit Hengelo. Staal staat in de keuken en Waanders werkt als gastvrouw en heeft een opleiding gevolgd over kaas.

Gasten hebben keuze uit een diner van minimaal vier en maximaal zes gangen met een uitbreiding van kaas. Naast het aantal gangen kan er gekozen worden uit twee menu’s, een menu met vis en vlees, de ander met vegetarische gerechten. Daarnaast speelt duurzaamheid in het restaurant een belangrijke rol. Zo werkt het restaurant zoveel mogelijk met producten van Nederlandse bodem. Ook schenkt het restaurant bij elk menu graag een bijpassend wijnarrgement.

De overheersende kleur in het interieur is donkerblauw. De naam Lazuli verwijst namelijk naar de edelsteen waar van oudsher blauw pigment van werd gemaakt. Lazuli was een luxeproduct en dat is ook de uitstraling die het restaurant nastreeft. 

4. Café Coberco

Sinds 1 december huist Café Coberco in de oude Melkhal in Enschede. Eigenaar is Harald Droste die ook eigenaar is van Droste’s Herberg in Tubbergen. Droste wil met zijn nieuwe zaak gasten meegeven dat je niet ver hoeft te zoeken om goed te kunnen eten. Bij Café Coberco komen ingrediënten uit de buurt, wordt seizoensgebonden gekookt en wordt er zo min mogelijk voedsel verspild. "We verbinden op deze manier de stad en het platteland met elkaar en dat is voor mij misschien wel het droomplaatje", aldus Droste. 

De keuken van Café Coberco kenmerkt zich door eenvoudige en pure smaken. Gasten kunnen er terecht voor een uitgebreide lunch of diner, maar ook voor een borrel met een paar kleine hapjes. Op de kaart staan onder andere bouillabaisse, runderlende en risotto met truffel. 

 

5. The Grant

Op 20 oktober opent Bas Kleisen, de eigenaar van restaurant Sam Sam, zijn tweede horecazaak in de binnenstad. Het nieuwe restaurant, genaamd The Grant, bevindt zich in het pand waar voorheen Goody’s gevestigd was.

The Grant is ingericht in art-decostijl en roept een New Yorkse sfeer op, waardoor gasten zich midden in Enschede even in de wereldstad kunnen wanen. Het menu biedt uitsluitend tussengerechten die gasten kunnen nuttigen aan de grote bar of op een andere plek in het restaurant. De menukaart bestaat uit koude tussengerechten als oesters, steak tartaar en burrata en warme tussengerechten als gamba’s, beef wellington en risotto.

 

6. Bar Bistro Loev

Bar Bistro Loev heeft zijn deuren geopend in Enschede. Met vestigingen in Hengelo en Deventer, is Enschede nu de derde stad waar Bar Bistro Loev gevestigd is. Het restaurant aan de Oude Markt verwelkomde gasten voor het eerst op 2 oktober. Eigenaar is Laurens Satink. 

Bij Loev draait het niet om traditionele voor- en hoofdgerechten, maar om het delen van diverse koude en warme hapjes veelal met een Oosterse twist. Het interieur van Loev wordt gekenmerkt door een stedelijke uitstraling met groene, botanische elementen, wat bijdraagt aan de trendy sfeer van de bistro.

Artikel delen