Michelin voegt deze 12 nieuwe restaurants toe voor juli 2025
Het hele jaar door zijn de inspecteurs van Michelin op zoek naar culinaire parels. In juli 2025 werden twaalf nieuwe restaurants bekroond met een plek in de Michelingids Nederland. Onder andere Avenue43 in Oss, Bistro Féline in Amsterdam en Café Sjiek in Maastricht. Benieuwd welke andere zaken de gids hebben gehaald? Bekijk hieronder de volledige lijst.
1. Avenue43 in Oss
Michelin schrijft: "Avenue43 mixt elegant en hip in een lekker ongedwongen vibe. Neem een aperitiefje aan de bar alvorens plaats te nemen in een van de comfortabele ronde banken. De kaart en het aantrekkelijke keuzemenu gaan de klassieke toer op, met oog voor updates. Roodbaars, dorade, mosselen en kokkels verwerkt in een fijne versie van bouillabaisse? Steak tartaar en crêpe suzette die aan tafel worden afgewerkt? Dit is een keuken die herkenbare smaken verwerkt in rijke bereidingen met een eigen touch. Cool!"
2. Bistro Féline in Amsterdam
Michelin schrijft: "We kennen Dennis Huwaë van MICHELIN Ster Daalder, maar de creatieve chef houdt ook wel van straight to the point bistrobereidingen. Dat bewijst hij in dit elegant ingerichte hoekpand hartje De Jordaan, waar intieme verlichting en een relaxte sfeer samengaan. Kies uit een tafeltje of een plek aan de marmeren eettoog en begin met een à la minute geshakete cocktail. Ondertussen bestudeer je de regelmatig wisselende kaart. Oesters of toast met kaviaar om mee te starten? Stukjes kreeftenstaart en scheermesjes met romig opgemaakte orzo en knapperige groentegarnituren? Verleidelijke bistrosmaken en frisse updates brengen het bord hier tot leven. Noem Bistro Féline gerust een hippe gastrobar!"

3. Café Sjiek in Maastricht
Michelin schrijft: "Café Sjiek is al sinds 1982 de ‘huiskamer’ van Maastrichtse lekkerbekken. Ze komen er voor de bruisende sfeer, het leuke terras en een gezellige babbel met de buren aan de eettoog. Café Sjiek is zeer Frans op z’n Limburgs – op de ruime kaart is zelfs plaats voor lokaal dialect – en dat vertaalt zich ook naar het bord. Een krabcocktail die gepimpt wordt met avocado en schuim van jalapeño, een rijke videe met grotchampignons, krokante millefeuille met banketbakkersroom en framboos: dit is het soort herkenbare keuken waar je maar niet genoeg van krijgt. Zo genereus! Maak wel dat je op tijd komt, want reserveren is niet mogelijk."
4. Eeuwen in Amsterdam
Michelin schrijft: "Achter de indrukwekkende façade van dit voormalige justitiehuis schuilen luxehotel Rosewood en Eeuwen. Loop langs de statige entree en ervaar hoe het restaurant al even sierlijk, high-end en designvol is als de rest van dit minutieus gerenoveerde pand. Kunstwerken van Nederlandse hand benadrukken de serene sfeer. Het terras op het binnenplein is geweldig."
"Ook op het bord wordt aandacht gegeven aan Nederlandse producten, die puur tot hun recht komen. Hier en daar met uitheemse versterkers en sauzen die er toe doen. Zoals die gegrilde langoustines met een fijne kruidenolie die net genoeg knoflook bezit, een intense bisque van het schaaldier, knapperige erwtjes en zilte zeekraal. En, nog meer goed nieuws: je kunt hier elke dag van de week komen smullen, ook voor de lunch!"
.jpg?width=6000&height=4000&name=Hotel%20Rosewood%20in%20Amsterdam%20(11).jpg)
5. Konijnenvoer in Arnhem
Michelin schrijft: "Lang werden plantaardige bereidingen omschreven als konijnenvoer. Dankzij zaken als deze ligt die tijd achter ons. Demian Parasmo en zijn team bundelen lokale producten en creatieve ideeën, vaak met mediterrane en wereldse knipogen. Fermentatiesmaken en speelse texturen brengen het bord tot leven. Oesterzwam uit Arnhem gaan ze bijvoorbeeld fermenteren in shio koji en grillen, met een hartige umamismaak als resultaat."
"Daarbij komt crumble van gist, een crème van hazelnoot en wilde uienloof die is gestoofd in Tomasu sojasaus. Je degusteert al dat lekkers in een decor dat oud en strak smaakvol mixt. De antipastibar vooraan is een laagdrempeligere optie. Voer voor lekkerbekken!"

6. Lalou in Delft
Michelin schrijft: "Mario Ridder heeft een karaktervol historisch pand, hartje Delft, uitgekozen om zijn passie voor wijn en de Franse keuken te vieren. Lalou is nostalgische charme ten top – denk aan een lederen plafond, renaissanceschilderijen en kroonluchters – verdeeld in een bar, wijnbar en brasserie."
"De exclusieve wijnkaart telt ruim 700 referenties en toont aan dat chef Ridder een echte liefhebber is. En wat dan gezegd van de verleidelijke kaart, met heel wat gerechten die ook in halve porties genomen kunnen worden. Een rijke salade niçoise, kreeftenravioli met een schuimende bisque, fijnzoetige crêpe suzette: verwacht geen poespas bij Lalou, maar mooie producten en genereuze brasseriesmaken."
7. L'église in Zwolle
Michelin schrijft: "L’église is een sfeervolle zaak die wat weg heeft van een knusse wijnbar, wat meteen een gezellige sfeer creëert. Je kunt hier ook gewoon binnenlopen voor een lekker glas wijn (gastvrouw Kira stelt een mooie wijnkaart samen) en enkele bites, al raden we een greep uit de kaart of het menu aan."
"Chef Niek heeft genoeg aan enkele elementen om het bord tot leven te brengen. Bewerkt, met oog voor fraîcheur en pit, en wereldse schwung. Zo gaat hij harder in een cevichebereiding verwerken waarin zoet-fruitige watermeloen, zoetzuur opgemaakte radijs en een jus van citrus de vis optillen. Of wat dacht je van lamsrump die een oosterse touch van net genoeg vadouvan krijgt? Easy Fine Dining waar een fijnproever gelukkig van wordt!"
8. Notable in Echt
Michelin schrijft: "Wacht nog even met een bezoek aan de bar en de brouwerij die eveneens zijn ondergebracht in deze voormalige dakpannenfabriek, en snel naar de ruimte onder het dak om het geesteskind van chef Vital Awick en sommelier Adriaan Visser binnen te lopen. De open keuken is volledig omringd door een marmeren eettoog en grijpt meteen de aandacht."
"Begin met een kijkje op de Europees getinte wijnkaart, die ook een mooi aanbod per glas biedt. Vervolgens ervaar je hoe de chef elk gerecht naar zijn hand zet met een kruid of wereldse invloed. Zoals die texturen van bloedsinaasappel en een punchy beurre blanc met kappertjes om een glazig stukje skrei en de bitterheid van witlof mooi aan te vullen. Deze keuken staat voor à la minute cuissons en spannende associaties."
.png?width=926&height=519&name=Notable-Echt%20(7).png)
9. Olde Marckt in Aalten
Michelin schrijft: "De familie Stoverink staat sinds 1998 aan het roer van Olde Marckt, dat een knappe verjongingskuur heeft ondergaan. Vader Albert heeft de zaal strak in handen en begeleidt gasten door het verleidelijke aanbod Franse, Duitse en Oostenrijkse wijnen heen. Zoon Bram keerde terug naar Aalten om de keuken in handen te nemen, zonder te raken aan klassiekers van het huis, zoals bereidingen van wild, paling en asperges."
"Maar evengoed smul je hier van rauwe, dungesneden coquille met gemarineerde venkel, krokante nori, een crème van avocado en een zachte dashivinaigrette. De kaart is ruim, met ’s middags eenvoudigere gerechten, maar op geen enkel moment wordt geraakt aan de diepte van de gerechten."
10. Restaurant Darwin in Heerlen
Michelin schrijft: "Op zoek naar een romantische escapade? Boek dan snel een tafeltje in deze prachtig gerenoveerde vierkantshoeve, waar het uitzicht op landgoed Terworm je op geen enkel moment loslaat. Een blik op het menu leert dat hier wordt gekozen voor een creatieve aanpak van fine dining. Technisch, gedurfd en met oog voor wereldse invloeden."
"Zo gaat de chef een moot skrei napperen met een lichte auberginekaviaar en afwerken met een crumble van panko, pistache en kruiden, om daar vervolgens een lauwe bouillon van mirin bij te serveren. Darwin is een restaurant waar gasten geprikkeld worden, van begin tot einde.
11. Restaurant Rootsch in Zierikzee
Michelin schrijft: "Restaurant Rootsch is verleidelijk gelegen aan de charmante Oude Haven van Zierikzee. Het deelt de klasse van boetiekhotel Mondragon waarin het is ondergebracht. Verwijzingen naar Zeeland zijn hier nooit ver weg, zowel in het decor als op de kaart. Bradley Deurloo laat die mooie producten spreken in straight forward gerechten."
"Met kort gebakken sint-jakobsnoten, zacht gestoofde prei, een romige beurre blanc met sherry en chips van palmkool creëert hij bijvoorbeeld een bord vol plezier. Deze keuken is mooi met zijn tijd mee en blijft weg van enige complexiteit. Bij Rootsch spreken diepe smaken voor zich."
12. Ter:Govw in Gouda
Michelin schrijft: "Laat ons meteen ophelderen waar Ter:Govw voor staat: het verwijst naar Tergouw, de oude naam van Gouda. Het is aan een van de grachten vlak bij het stadscentrum dat je dit huiselijke restaurant binnenloopt. De chefs werken met een menu dat van amuse tot dessert past in de huidige tijdsgeest. Dat betekent: respect voor klassiekers en oog voor friszurigheid en oosterse smaakmakers."
"Het menu kan bijvoorbeeld beginnen met een eigen interpretatie van nigiri sushi van tonijn met een beurre blanc waarin prei is verwerkt om vervolgens over te schakelen naar een sappige tournedos Rossini omringd door een glanzende jus van Madeira. Wat je daarbij drinkt? Vertrouw gerust op de mooie wijnsuggesties van het huis."
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen