Van mixologist tot horecaondernemer en voormalig Best Bartender: dit zijn de vier juryleden van de competitie Best Bartender 2025! Lennart Deddens neemt dit jaar de juryvoorzittersrol van Tess Posthumus over vanwege haar zwangerschapsverlof. Op maandag 3 november strijden bartenders in rooftopbar LuminAir in Amsterdam om de felbegeerde titel Best Bartender. De redactie van Entree Magazine vraagt ieder jaar passende professionals voor de jury. Lees hieronder wie dit zijn. Goed om te vermelden: jureren gebeurt vrijwillig en onafhankelijk.
Tekst: Redactie Entree Magazine
Foto's: Ming Chao en Albert van Beeck Calkoen (@mister.cocktail)
Oprichter The Boilermaker Group, ondernemer en Best Bartender 2015
Lennart Deddens won Best Bartender 2015 en dat bleek een springplank voor zijn carrière: de bartender waagde met succes de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Inmiddels is hij mede-eigenaar van Boilermaker (allround drinks company voor merkactivatie en cocktailcatering), Cilinder Bar, The Stockroom, FIXY (bar en club in samenwerking met KopjeK) en het populaire jeu-de-boulesconcept BOEL in Groningen en Leeuwarden. Onlangs opende hij bovendien Wijck aan de Grote Markt in Groningen: een all-day horecaconcept waar je kunt eten, drinken, werken, feesten en karaoke zingen. Sinds 2019 is hij ook jurylid in de Best Bartender-competitie van Entree Magazine.
Bartender, ondernemer en Best Bartender 2024
Sebastian Cichowlas werd in 2024 uitgeroepen tot Best Bartender en won samen met zijn team van Duke of Tokyo ook de prijs voor Best New Entertainment Concept tijdens de Entree Awards. De titel gaf zijn carrière een stevige boost: hij herlanceerde zijn eigen merk FLAN by Sebshake, werd gevraagd voor masterclasses en samenwerkingen met o.a. San Pellegrino, Bar World of Tomorrow en de Better Bar Show. Cichowlas reist veel door Europa om kwaliteitsdranken te promoten en nieuwe cocktailmenu’s te ontwikkelen. In 2026 opent hij zijn eigen FLAN-pop-up en werkt hij mee aan de opening van de nieuwe Duke of Tokyo-vestiging in Groningen, waarvoor hij de drankenkaart samenstelt. Daarnaast is hij actief in het trainen van personeel en het geven van presentaties over dranken en hospitality.
Mixologist, ondernemer en Best Bartender 2007
Andrew Nicholls is een grote naam in cocktailland. Hij stond in de finale van meerdere internationale cocktailwedstrijden, adviseerde bekende bars wereldwijd en ontwikkelde een onlineprogramma waar meer dan 500.000 bartenders uit binnen- en buitenland aan deelnamen. Daarnaast kreeg hij de titel Best Bartender 2007.
Oprichter European Bartender School en winnaar Best Bartender 2018
Mads Voorhoeve werkt al sinds zijn vijftiende in de horeca. Hij heeft ervaring opgedaan bij verschillende topbars en werkte bij The Fabulous Shaker Boys. Daarnaast heeft hij meerdere cocktailkampioenschappen op zijn naam staan. Op dit moment zet hij zich in voor educatie binnen de barindustrie. Hij is de oprichter van de European Bartender School (EBS) in Amsterdam, waar jaarlijks zo'n 300 studenten worden opgeleid tot cocktailbartender. Ook is hij eigenaar van Café de Pels in Amsterdam. In 2018 won Mads de competitie Entree Best Bartender.