Bartender Nick Vrielink wint goud bij IBA World Cocktail Championship 2023 in Rome

Nick Vrielink - Header

Bartender Nick Vrielink wint goud bij IBA World Cocktail Championship 2023 in Rome

Tijdens het World Cocktail Championship 2023 in Rome, een event van de International Bartenders Association, heeft Nick Vrielink goud gewonnen in de categorie Pre Dinner Cocktail. Hij werkt bij Fitz's Bar in Amsterdam, dat werd uitgeroepen tot de Best New Cocktailbar 2023 bij de Entree Awards. 

Vakmanschap en finesse op het wereldpodium

Vrielink was als Nederlands kampioen van de Nationale Cocktail Competitie (NCC) afgevaardigd naar Rome door de Nederlandse Bartenders Club (NBC). De bartender toonde zijn vakmanschap en finesse op het wereldpodium, nadat de gehele IBA community eerder die ochtend de zegeningen van de Paus op het Vaticaan had mogen ontvangen.

In de eerste ronde, waarin hij een pre dinner cocktail moest creëren, wist Vrielink met zijn vaardigheden en presentatie de aandacht te trekken en indruk te maken op de jury. Zijn uitzonderlijke prestaties zetten de toon voor de daaropvolgende uitdagingen, waaronder een sensory test, een knowledge test en een speedround.

Eerbetoon aan de bartenders community in Nederland

Zijn prestatie is niet alleen een persoonlijke overwinning, maar ook een eerbetoon aan de toewijding en vaardigheden van de NBC en de gehele bartenders community in Nederland. 

Tekst loopt door onder het kader en de foto.

Over Nick Vrielink

Nick Vrielink werkt nu als barmanager bij Fitz’s Bar in Pillows Maurits at the Park in Amsterdam. Hij drukte zijn stempel eerder op o.a. Hilton Schiphol Bar, NH Doelen Amsterdam, Juniper & Kin Amsterdam, en Voco Den Haag. Recentelijk werd Fitz's Bar, onder zijn leiderschap, door Entree Magazine verkozen tot de Best New Cocktailbar.

Fitzs Bar-1
Fitz's Bar uitgeroepen tot Best New Cocktailbar 2023

Nederlandse Bartenders Club (NBC)

De Nederlandse Bartenders Club (NBC sinds 1949) is een vereniging die zich richt op het verbinden en ondersteunen van bartenders in Nederland. Het is een platform waar professionals uit de bartender community zich kunnen verenigen, samenkomen om kennis uit te wisselen, sociale ervaringen te delen en zichzelf verder te ontwikkelen. De NBC bestaat volgend jaar 75 jaar en haar ambities zijn onder andere om het WCC naar Nederland te halen in de toekomst.

De NBC biedt diverse activiteiten en evenementen aan, zoals wedstrijden, masterclasses, en netwerkbijeenkomsten. Deze initiatieven zijn bedoeld om de vaardigheden van bartenders te verbeteren, de kwaliteit van cocktails te bevorderen en een hechte gemeenschap van vakmensen te creëren. Het is een plek waar passie voor het vak en de liefde voor hoogwaardige drankbereiding samenkomen.

Bij het behalen van de overwinning in de jaarlijks Nationale Cocktail Competitie (NCC), krijgt de winnaar de eer om deel te nemen aan het World Cocktail Championship van de IBA, elk jaar in een ander land. Wie als professionele bartender mee wil doen, kan zich aansluiten bij de NBC. Volgend jaar, op het betoverende Madeira, zal N.I.C.K. opnieuw de trotse vertegenwoordiger van Nederland zijn. Dit komt doordat hij tijdens het laatste NCC voor de tweede keer op rij de felbegeerde titel als kampioen van Nederland heeft veroverd.

Internationale Bartenders Association (IBA)

In 1951 werd de Internationale Bartenders Association opgericht in Torquay, Verenigd Koninkrijk, op 24 februari door 7 oprichtende leden (Guilds): Denemarken, Frankrijk, Italië, Nederland (NBC), Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De IBA is een wereldwijde organisatie die zich toelegt op het bevorderen en ontwikkelen van de bartender community wereldwijd.

De IBA is bekend om het definiëren van officiële cocktailrecepten en het organiseren van prestigieuze wedstrijden, waaronder het WCC. Deze competities bieden bartenders de kans om hun talenten op wereldniveau te tonen. Leo Ko uit Hong Kong heeft de titel ‘Best Bartender of the Year’ gewonnen dit jaar. IBA heeft leden uit 67 landen plus 8 kandidaat landen.

Artikel delen