Entree Awards 2023: Fitz's Bar in Amsterdam wint categorie Best New Cocktailbar

Fitz's Bar Entree Awards

Entree Awards 2023: Fitz's Bar in Amsterdam wint categorie Best New Cocktailbar

In de categorie Best New Cocktailbar is Fitz' Bar in Amsterdam uitgroepen tot winnaar. Fitz's Bar is de nieuwe cocktailbar van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park in Amsterdam. Van het goede internationale barteam en de 5 sterren hotelservice was de jury onder de indruk: "Alles klopt tot in de kleinste details." In dit artikel lees je het juryrapport.

Hoofdfoto: Pim Ras

De categorie Best New Cocktailbar 2023 wordt mogelijk gemaakt door: Ketel 1 en Nolet's Gin.

Juryteam: Ingmar Voerman, Misja Vorstermans en Albert van Beeck Calkoen

Over Fitz's Bar in Amsterdam

Dit is de nieuwe, sfeervolle cocktailbar van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park in Amsterdam. De luxueuze en weelderige bar is geïnspireerd op de ‘roaring twenties en heeft 33 zitjes en 7 barplekken. Barmanager Nick Vrielink: “We willen de Londense hotelbar-beleving naar Amsterdam halen. De stijl van de bar is klassiek, en bartenders zijn gekleed in witte jasjes met zwarte dassen. Ook het glaswerk ademt die sfeer. De cocktails zijn klassiek van stijl, maar modern in uitvoering – met nieuwe ingrediënten, technieken en bereidingen. Design: Studio Linse. 

Lees het juryrapport onder de foto's

Fitzs_Entree Awards_Best New Cocktailbar_1
Fitzs_Entree Awards_Best New Cocktailbar_2 pagina 3 - inzet - Essense No. 5 Fitzs-Bar-20 groot

Juryrapport

Kwaliteit cocktails

Fenomenaal. De jury roemt de signatures: verfijnd, origineel en vooral heel lekker. Je merkt dat er in de ontwikkeling van alle cocktails enorm veel tijd en aandacht is gestopt. De cocktails zijn een weerspiegeling van het gehele team en dat uit zich in mooie unieke en diverse smaakcombinaties. Alle cocktails worden geserveerd in zeer verfijnd glaswerk, iets wat de jury enorm aansprak. Als garnering krijgt iedere creatie een mooie integere finishing touch. Ook is er rekening gehouden met de sustainability van de cocktails. De Green Light cocktail was voor de jury de absolute verrassing van dit jaar.

Cocktailkaart 

Prachtig vormgegeven en het menu voelt zelfs fysiek luxueus aan. Met een duidelijk concept worden de cocktails ingedeeld. Waarbij je bij de ene sectie wordt meegenomen in de aromatische wereld van parfum, word je bij de andere ondergedompeld in het medicinale en apothecaire wereld van kruiden en bitters.

Portfolio spirits 

Je merkt dat er hele bewuste keuzes zijn gemaakt, en niet gekozen is voor een portfolio van een distribiteur. Opvallend is de zeer mooi samengestelde collectie whisky, brandy’s, agaves en rums. Er waren zelfs een paar flessen waar zelfs de jury nog nooit van hadden gehoord. Wat een weelde.

Service en sfeer 

Je stap een andere wereld in van weelderige luxe. Echte ‘hotelbartenders’: super professioneel en gastvrij. Bar bites ook op hetzelfde niveau. En ondanks dat hotelbars soms stijf en rigide aan kunnen voelen krijg je dat gevoel hier juist helemaal niet. De muziek gaat van Elvis, Tom Jones, Stevie Wonder naar Italiaanse smartlap. Maar wat vooral de goede sfeer bepaalt is het barteam dat zorgt dat een ieder een warm gemeend onthaal krijgt. De bartenders versterken elkaar en hebben plezier in wat ze doen en dat voel je. Ook als je niet aan de bar zit.

Ondernemerschap 

Hoewel het helpt, betekent een groot budget niet automatisch ook kwaliteit en verfijndheid. Ook is het geen garantie voor service en aandacht. Bij Fitz’s Bar krijg je dat juist allemaal wel en in overvloed. En dat komt vooral door het team. Wat zeer goed is gelukt is om een barteam te formeren met 100% aandacht voor de gast en het product. Noemenswaardig is ook de vrijheid die het barteam heeft gekregen om hun eigen kaart samen te stellen en niet een internationale consultent. Er is goed nagedacht om de footprint van de bar en de cocktail te verminderen. Het feit dat de gasten niet alleen maar uit het hotel komen maar ook uit de buurt/stad geeft aan dat er een juiste balans is gevonden alle bovenstaande elementen.

Conclusie 

Deze bar is van wereldniveau. De combi van kwaliteit, originaliteit en het barteam maakt dit de terechte winnaar!

Over de categorie Best New Cocktailbar 

De genomineerden in deze categorie brengen de Nederlandse cocktailscene naar een nóg hoger niveau. De winnaar weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen cocktails van hoog niveau, service, kennis en gastheerschap van de bartenders. En dat alles uiteraard in de juiste sfeer en passend decor.

In het artikel 'Entree Awards Best New Cocktailbar: dit zijn de 5 genomineerden 2023' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Logo-Best New Cocktailbar

 

Artikel delen