Bartender Raysa Staal speelt hoofdrol in spot

Bartender Raysa Staal speelt hoofdrol in spot

Vandaag lanceert BACARDÍ de nieuwe ‘Sound of Rum’ campagne met vijf top bartenders van over de wereld.

‘Sound of Rum’ combineert de onweerstaanbaar opzwepende vibes van het Caribische erfgoed van de rum met het sterk ritmische tempo van het maken van een cocktail. De track is opgenomen op basis van de geluiden van de ingrediënten en tools die worden gebruikt om cocktails te maken. BACARDÍ zet daarmee de ‘sounds’ die je doen bewegen en lokale bartenders in de spotlight.

Top bartenders
In de video zijn een vijftal top bartenders te zien: Lawrence Gregory (UK); Julia Rahn (Duitsland); Adrian Nino (Frankrijk); Nicole Fas (Puerto Rico) en Raysa Straal (Nederland). Samen hebben zij de ‘Sound of Rum’ van BACARDÍ een frisse en vernieuwende draai gegeven. In de Caraïbisch geïnspireerde video zien we een bartender die achter de schermen van een bar werkt, lopend door een neon-verlichte straat met een krat BACARDÍ. Het rammelen van de flessen vormt de start van de track waarna het shot overgaat naar de kleurrijke bar en een energieke menigte die allemaal dansen op de nieuwe ‘beat-van-de-bar’. Terwijl ananassen en limoenen ritmisch worden gesneden, horen we flessendoppen open poppen. De track vult zich met een crescendo aan geluiden en bouwt op tot een plotse stilte. Een met ijs gevulde cocktailshaker herstart de beat, net voordat er een verfrissende cocktail wordt uitgeschonken. 

Sound of Rum
Fabio Ruffet, Regional Brand Director voor BACARDÍ Europe, merkte op: “Door het samenbrengen van deze groep bartenders werd de pure energie en vaardigheid die in het cocktail maken gaat voelbaar. Niemand drinkt rum zittend, en nu heeft zelfs het maken van onze cocktails zijn eigen opzwepende beat.” Om de lancering van de nieuwe campagne te vieren, heeft elk van de bartenders een innovatieve cocktail gecreëerd die voor hen de Sound of Rum belichaamt. De Nederlandse Raysa heeft bij het creëren van haar cocktail haar achtergrond in dans meegenomen naar de cocktailwereld. Haar creatie Mi Mundo is exclusief op aanvraag verkrijgbaar bij Tales & Spirits Amsterdam en alleen in de maand september. “Mijn cocktail staat voor dingen eigen maken en meegaan met de flow. Ik heb de cocktail gecreëerd als een weergave van de bartenderwereld en de mensen die hierdoor geraakt worden. Ik ben enorm enthousiast dat ik deel uitmaak van de Sound of Rum”.

Zelf aan de slag? Hieronder vind je het recept van Raysa haar creatie Mi Mundo!

Ingrediënten:
50 ml BACARDÍ Carta Blanca
30 ml limoensap
10 ml Pandan siroop
15 ml framboos gember shrub 
Top: Soda 

Methode:
Schud goed en schenk in een highball glas met ijsblokjes
Garneer met pandan en verse frambozen

Vermelding:
Exclusief op aanvraag te verkrijgen bij Tales and Spirits bar in Amsterdam in de maand september

Kijk hier de video: 

 

 

Artikel delen