Belgische Jenthe Gees niet bang voor sherry

Belgische Jenthe Gees niet bang voor sherry

Bartender Jente Gees van The Pharmacy gaat als Belgisch kampioen naar het mixen met sherry-kampioenschap Jerez de la Frontera om zich te meten met de wereldtop. 

Jente Gees van The Pharmacy Antwerp/Knokke ‘shakete’ zich maandagavond in de Tapabar in Antwerpen tot de nieuwe Belgische kampioen in de Tio Pepe Challenge. Hij won met zijn ‘The Alfonso Dashuiri’, op basis van Sherry, van 10 andere top-bartenders uit heel het land. Gees moet in mei de Belgische eer verdedigen in de bakermat van de Sherry, het Spaanse Jerez de la Frontera. Jente Gees: “Of het gewaagd was om met komkommer te werken? Dit maakte het geheel voor mij helemaal af. Het bracht de Sherry, de houtnoten en de zuren van het limoensap tot een toegankelijke en lekkere cocktail. Dat is mijn stijl. Ik hou het graag ‘clean’ en simpel, zonder al te gekke dingen te doen. Sherry is vandaag niet bepaald sexy. Iedereen heeft ook schrik om ermee te werken. Ik niet." 

The Alfonso Dashuiri 
45ml Oloroso Sherry
30ml Ancho Ryes
30ml limoensap
20ml suikersiroop
1 dash zoutoplossing
3 fijne plakjes komkommer

Jente Gees: “Of het gewaagd was om met komkommer te werken? Dit maakte het geheel voor mij helemaal af. Het bracht de Sherry, de houtnoten en de zuren van het limoensap tot een toegankelijke en lekkere cocktail. Dat is mijn stijl. Ik hou het graag ‘clean’ en simpel, zonder al te gekke dingen te doen. Sherry is vandaag niet bepaald sexy. Iedereen heeft ook schrik om ermee te werken. Ik niet." 

Top 3 Tio Pepe Challenge 2019
Jente Gees, The Pharmacy Antwerp/Knokke, cocktail ‘The Alfonso Dashuiri’
Hannes Desmedt, Wine Blend Harelbeke, cocktail ‘Tio Moscato’
Michael Juna Costa, Cipiace (Brussel), cocktail ‘Del Pueblo’

 

Artikel delen