Haagse Latte Art Kampioenschappen

Tags: koffie

Haagse Latte Art Kampioenschappen

Bleyenberg is dit jaar gastheer voor de zesde editie van de Haagse Latte Art Kampioenschappen. Dit is het moment dat Haagse koffiekunstenaars, op een ongedwongen manier, de strijd aan gaan met een stevige Latte Art throw-down.

Tijdens de Haagse Latte Art Kampioenschappen maandagavond 13 mei trakteren meer dan 40 deelnemers ruim 200 man publiek op de meest creatieve hoogstandjes met melk.

Gouden jury
Koffiezaken zijn in Haagse straatbeeld niet meer weg te denken. Achter de espressomachine kruipen steeds meer professionele koffiemakers, allemaal met eenzelfde doel: een espresso of cappuccino van betere kwaliteit. En geschonken met een bredere glimlach. Een mooie ontwikkeling vindt Lex Rijkers Meinen van organisatiebureau Team Typisch, die vroeger zelf ook heel wat uren achter de machine heeft gestaan. Rijkers Meinen vertelt verder: “Een gouden jury met Esther Maasdam (6-voudig-latte-art-koningin van Nederland), Vincent Zwaan (oprichter van de Hofstad Barista Groep) en Teddie Kuiper (beste barista Entree Magazine) zullen het kampioenschap in goede banen leiden. Dit drietal zal uiteindelijk de Haagse Latte Art kampioen aanwijzen, die met de eer, titel en bokaal naar huis gaat” De inschrijving voor de wedstrijd is inmiddels vol, maar er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar voor publiek. 

Artikel delen