Nieuwe Distillers Academy in Schiedam

Nieuwe Distillers Academy in Schiedam

Van roet geblakerd Zwart Nazareth tot hip and happening Distillers District: u vindt het in Schiedam, het episch centrum van de distilleerwereld. Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is Schiedam als Distillers District, onder de rook van Rotterdam, een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

De geheimen van Schiedamse distillaten worden ontrafeld tijdens een Masterclass of Cocktail Experience. Zo leert u tijdens de Masterclass in een middag meer over het ambachtelijke en bijzondere distilleerproces en maakt u kennis met de fijne kneepjes van het mixen en stirren tijdens de Cocktail Experience. De Academy zit in molen De Palmboom, één van de Schiedamse reuzen die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen. De experiences zijn exclusief te boeken voor groepen of voor consumenten te bezoeken op de vastgestelde data.

Masterclass Distillers Academy
Vijf eeuwen kennis, innovatie en liefde voor het distilleren komen samen in een drie uur durende interactieve Masterclass. De Bartender en gastvrouw heten u welkom terwijl u geniet van een heerlijke Distillers Academy Signature Cocktail. Beklim hierna de molentrappen en maak kennis met de theorie over technieken en smaken. Neem na het college plaats aan de bar. De Star-tender geeft een vakkundige show weg: beroemde Schiedamse jenevers, gins, wodka’s, moutwijnen en likeuren gaan in een perfecte mix. Met de juiste combinatie van ingrediënten (botanicals) en verhoudingen, het juiste glas, de ideale temperatuur en de ultieme garnering krijgt u de Perfect Serve. Dan is het aan u! Experimenteer terwijl je je eigen Perfect Serve samenstelt. De bartender geeft utips & tricks over de dranken, botanicals en garnering. Na deze Masterclass verlaat je de Distillers Academy als expert en met een heus Distillers Academy Certificaat.

Cocktail Experience
Komt u graag te weten hoe u zelf de perfecte cocktail maakt? Ga dan voor de uitgebreide Cocktail Experience. Onder leiding van een gespecialiseerde Bartender wordt u een cocktail kenner en ontdek u de tips & tricks voor het bereiden van een smakelijke cocktail met Schiedams gedistilleerd. Leer de kneepjes van het vak. Maak kennis met technieken, zoals shaken, stirren en builden. Bij de cocktails wordt tevens een bijpassend hapje geserveerd.

De Distillers Academy is ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam i.s.m. alle Schiedamse distilleerders; Bobby's Dry Gin, Onder de Boompjes, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery, Catz Dry Gin. 

Masterclass : - Data: zaterdag 16 maart, zaterdag 11 mei en zaterdag 15 juni

Voor groepen open inschrijving
Prijs: € 85,- p.p.
Minimale leeftijd voor deelname 18 jaar
Reserveren is verplicht

Cocktail experience : - Data: vrijdag 15 maart, vrijdag 10 mei en vrijdag 14 juni

Voor groepen open inschrijving
Prijs: € 29,50 p.p.
Minimale leeftijd voor deelname 18 jaar

 

Artikel delen