NLse jenever maakt internationale comeback

NLse jenever maakt internationale comeback

De internationale finalisten bartendingcompetitie kiezen unaniem voor Genever als basis voor hun cocktail.

Bij alle 6 finalistenteams van de internationale bartendingcompetitie Bols Around The World is Genever groot favoriet als basis voor hun cocktailcreaties. Ook in de voorrondes koos al 90% van alle internationale participanten in de competitie voor Bols Genever om cocktails mee te maken. Dit laat zien dat Genever bezig is met een wereldwijde comeback en een perfecte basis vormt voor cocktails. De Genevercocktails van de 6 internationale finalistenteams kunnen door iedereen worden geproefd tijdens de finale op 19 juni in Amsterdam; kaartverkoop is gestart.

Trend
Sinds 2006 is er in Amerika een trend gaande waarin klassieke cocktails, met jenever als basis, weer populair zijn. Ook in Nederland wordt deze trend steeds meer omarmd en zien we klassieke cocktails met complexe smaken vaker op de kaart verschijnen. Eerder Voorbeelden hiervan zijn de Old Fashioned en de Negroni. Als variatie op deze klassiekers kan jenever perfect worden gebruikt als basisingrediënt waar het een extra moutige smaak en complexiteit toevoegt. Sommige klassieke cocktails zijn zelfs bedoeld om met jenever te maken zoals de Collins en de Martinez. 

 

s Werelds beste Genevercocktails 
Tijdens de finale van Bols Around The World presenteren de 6 finalistenteams hun Genevercocktails in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat, die voor die avond omgedoopt wordt tot Bols Cocktail Street. De Bols Cocktail Street is op woensdag 19 juni vanaf 19:00 uur geopend voor gasten. Tickets kosten €10,- en zijn inclusief cocktails van de 6 finalisten die je in hun bar kunt gaan bezoeken. Bols Around The World wordt georganiseerd door Lucas Bols en zij doneren de volledige opbrengst van de kaartverkoop aan non-profit organisatie Dance4Life.  

Bols Around The World 2019 competitie
Bols Around The World (BATW) is een van de meest toonaangevende bartending competities wereldwijd en wordt eens in de twee jaar door Lucas Bols georganiseerd in Amsterdam. Na 10 edities van individuele BATW winnaars, wordt dit jaar voor het eerst het team achter de bar geëerd, omdat het juist de teamspirit en de samenwerking zijn die het succes van een bar bepalen. Om een plek in de internationale finale te bemachtigen, zijn de barteams uitgedaagd om een uniek cocktailrecept en concept te creëren en daarna tot leven te brengen in een video. Het recept moest daarbij één of meerdere producten uit het Lucas Bols Global Portfolio bevatten. Ieder deelnemende team heeft hun video gedeeld op social media met de hashtag #BATW2019. Bekijk de video’s van de finalisten op ons Bols Bartending YouTube Channel. Tijdens de finale van BATW krijgt ieder barteam zijn eigen bar in Bols Cocktail street waar zij bezoeker en jury hun unieke cocktailconcept op basis van Bols Genever presenteren. 

De finalisten van Bols Around the World:
SIP Exclusive (Kaapstad, Zuid-Afrika)
Bar: Duke Of Tokyo
Cocktail: Popping the Beat

Botanist Bar (Vancouver, Canada)
Bar: Lion Noir
Cocktail: Into the Æther

El Balcon (Cali, Colombia)
Bar: Middl.Eat
Cocktail: Berry Hot

Keepers (Seoul, Zuid-Korea)
Bar: Roses by Sal
Cocktail: Traveler

Mr Foggs Gin Parlour (London, Engeland)
Bar: SOHO
Cocktail: Double Dutch

Xander Bar (St. Petersburg, Rusland)
Bar: Toppers
Cocktail: Lions Cup

De Jury
De BATW jury bestaat dit jaar uit verschillende iconen uit de internationale bar industrie: Ryan ‘Mr. Lyan’ Chetiyawardana, World’s Best Bartender 2015 en eigenaar van World’s Best Bar 2018 Dandelyan, Boudewijn Mesritz & Lydia Soedadi, oprichters en eigenaren van Tales & Spirits Amsterdam (nummer 31, The World’s 50 Best Bars 2018) en Steve Schneider, partner en hoofd-bartender van Employees Only (NYC & Singapore), mede-eigenaar The Odd Couple in Shanghai en The Strangers Club in Panama). Zij beslissen tijdens de finale wie er met de titel ‘Bols Master Bar Team 2019’ naar huis gaat. De jury staat onder leiding van Bols Master Bartender Ivar de Lange. “Ik ben zeer vereerd om deel te mogen nemen het panel van gewaardeerde juryleden voor BATW 2019. Dit is niet alleen een mooie mogelijkheid om te zien hoe de barteams een stukje van hun thuisland en gastvrijheid presenteren, ik ben ook zeer enthousiast om het ongelofelijke erfgoed van Amsterdam en Lucas Bols met hen te delen. En om dit te kunnen doen tijdens een competitie die de creativiteit van de barteams stimuleert, belangrijke goede doelen steunt en laat zien wat je bereikt met teamwork, is natuurlijk fantastisch!”, zegt Ryan Chetiyawaranda, een van de juryleden en eigenaar van de recent geopende cocktailbar Super Lyan in Amsterdam. De prijs voor het winnende team is een trip naar één van de volgende wereldsteden naar keuze: Berlijn, Kaapstad, Dubai, Londen, Mexico Stad, Moskou, New York of Tokyo. (Voor meer informatie en de voorwaarden:  https://bolsaroundtheworld.com/rules-regulations)

 

Artikel delen