Rianne Ogink is de 4e genomineerde voor Wijnvrouw van het Jaar 2022

Rianne Ogink is de 4e genomineerde voor Wijnvrouw van het Jaar 2022

Gisteren maakte Stichting Wijnvrouw bekend dat Rianne Ogink (31) de vierde genomineerde is voor de titel Wijnvrouw van het jaar 2022. Dit kondigde de initiatiefnemers van de stichting, Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, aan tijdens een lunch bij Cannibale Royale.

De winnaar van Wijnvrouw van het Jaar 2022 maakt de stichting bekend tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Dit gebeurt tijdens een spannende finaleshow in het Wijntheater.

Jongste genomineerde

Ogink is de jongste genomineerde Wijnvrouw ooit. De jury vindt haar een voorbeeld voor jonge wijnvrouwen in Nederland. Ze laat namelijk zien dat je door inzet, passie en verdieping in een korte tijd aan de top kunt komen. Ogink is een enorme wijnfanaat met ambitie, neemt initiatief op het gebied van educatie en organiseerde laatst een seminar voor Zuid-Afrikaanse wijnmakers.

Wie is Ogink?

Ogink volgde eerst de opleiding HBO Sportmanagement, maar uiteindelijk startte ze haar carrière als bedrijfsleidster bij een restaurant in Gorssel. Tijdens haar opleiding draaide alles om gezondheid en sport. Nu draait alles om lekker eten en wijn. Als bedrijfsleidster wilde ze meer weten over wijn, daarom volgde ze een WSET 2-wijncursus. Dat smaakte naar meer: WSET 3 en WSET 4 volgden. Uiteindelijk behaalde ze het diploma Course.

Het mooie vind ik dat de wijnwereld niet meer zo stoffig is en elitair!

Twee jaar geleden begon ze bij Zoldering in Amsterdam: een wijnrestaurant met een Michelinster. Ogink is verder veel te vinden op wijnproeverijen: “Wat is het toch lekker dat je je hele leven kan blijven leren, weer geïnspireerd raakt en telkens weer nieuwe bevlogen mensen ontmoet. Het mooie vind ik dat de wijnwereld niet meer zo stoffig is en elitair!”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Entree-Wijnvrouw-van-het-Jaar-2

Ogink schrijft af en toe wijnartikelen voor Le Club des Vins. Vanaf september dit jaar gaat zij ook columns schrijven voor de Grote Hamersma. Verder organiseerde ze masterclasses met sprekers uit de top van het vakgebied. In september verhuist ze naar de Bordeaux om de Bachelor Vitcultuur & Oenology te volgen. Haar grootste droom? Wijngaardmanager worden, waar dan ook ter wereld.

Vakjury

De andere drie genomineerden zijn Liesette van Eijnsbergen, Jolande Vos en Tatjana Puklavec. De winnaar wordt bekend gemaakt op 2 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De jury bestaat uit Birthe van Meegeren, Magda van der Rijst, Claudia van Dongen en Barbara Verbeek. Maar niet alleen de jury bepaalt de uiteindelijke winnaar: ook het publiek kan meestemmen na de bekendmaking van de laatste genomineerde.

Artikel delen