Chateau Amsterdam verhuist naar een bijzondere locatie van 3000 m²

Chateau Amsterdam verhuist naar een bijzondere locatie van 3000 m²

Urban winery en wijnmerk Chateau Amsterdam opent in september een wijnkasteel in Amsterdam-Noord aan de Johan van Hasseltweg. Het is een enorm pand van 3000 m² dat volledig wordt verbouwd. Er komt een restaurant met een open keuken en een bar met proeflokaal, een terras, een wijnwinkel én een wijnproductieruimte.

Chateau Amsterdam is opgericht in 2017 en maakt wijn van druiven uit heel Europa. De ambities van deze urban winery zijn groot. Daarom was het de hoogste tijd om op te schalen en te verhuizen naar hun nieuwe wijnkasteel. Hier is plek voor meer druiven, een grotere productieruimte, een nieuw proeflokaal en een eigen restaurant.

"Dit maakt Chateau, Chateau."

Wijnwalhalla

Voorheen was het een vleesverwerkingspand, maar vanaf september is het een walhalla voor wijnliefhebbers. Medeoprichter Tom Veugen vertelt: “Wij werken samen met getalenteerde, creatieve geesten uit ons netwerk om onze droom te verwezenlijken; het zijn stuk voor stuk artiesten, die er duizend procent voor gaan en daardoor bruist het van alle kanten. Van een meesterlijke chef die van mening is dat het om de producten gaat en niet om het koken, tot een industrieel vormgever als aannemer en iemand uit de Parijse modewereld als winkelmanager. Dit maakt Chateau, Chateau.”

Wijnmerk Chateau Amsterdam

De nieuwe locatie staat helemaal in het teken van de Chateau Amsterdam-wijnen. Dankzij het nieuwe pand kan het wijnmerk in 2023 opschalen van jaarlijks 35.000 liter eigen productie naar 150.000 liter. Vanuit het proeflokaal hebben gasten zicht op de vier betonnen tanks, 25 eikenhouten vaten (Frans en Oostenrijks) en 52 stalen tanks. Druiven van de nieuwe oogst arriveren tussen augustus en november. Deze worden, in het gezelschap van de gasten, op de locatie direct omgetoverd tot wijn.

Oprichter Remy Harrewijn vertelt: “We werken samen met boeren uit heel Europa en brengen de meest uiteenlopende druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ons in staat om op neutraal terrein te experimenteren met originele smaken en ervaringen, en door dit midden in Amsterdam te doen, hebben we de kans om de consument te verbinden met de wondere wereld van wijn. Wijn heeft de kracht om mensen te verbinden en met het nieuwe Chateau hopen we precies dat te kunnen gaan doen.”

Restaurant Chateau Amsterdam

De nieuwste toevoeging van het bedrijf is Restaurant Chateau Amsterdam. Wat je kunt verwachten? Een Italiaanse kaart met veel groenten en seizoensproducten: van gegrilde radicchio met stracciatella tot cannoli met ricotta. Het restaurant wordt ondergedompeld in een industriële en huiselijke sfeer en heeft plek voor 120 gasten.

Artikel delen