The Amsterdam Coffee Festival 4 t/m 6 april: dit is waarom je erbij wilt zijn

The Amsterdam Coffee Festival 4 t/m 6 april: dit is waarom je erbij wilt zijn

Met meer dan honderd stands is er ook dit jaar op The Amsterdam Coffee Festival genoeg te verkennen. Alle topmerken op het gebied van koffieapparatuur, verpakkingen, waterfiltering en betalingsystemen tot drankmerken en natuurlijk specialty koffiebranderijen zijn van de partij.

Registreer hier voor gratis tickets!

“The Amsterdam Coffee Festival is hét evenement binnen de Benelux waar de serieuze specialty-coffee-tak samenkomt”, zegt Maarten Meijer van Sanremo Nederland. “De kwaliteit van alle standhouders is hoog, waardoor je op het ACF ziet wat de markt te bieden heeft en de laatste innovaties ontdekt. Daarnaast is het evenement perfect om te netwerken, want er komt een uitgebreid b2b-publiek.”

Sanremo lanceert dit jaar zijn nieuwste espressomachine op het festival. De Sanremo D8 is een nieuwe volledig te customizen, energiezuinige espressomachine met een single boiler, waardoor de temperatuur per groep kan worden ingesteld. Maar bovenal is de espressomachine op afstand te monitoren via een online online platform dat Sanremo zelf ontwikkelde. Maarten: “Via dit platform kun je op afstand de D8 espressomachine afstellen, uitlezen en reageren. Dit geeft grote controle en resulteert in een hoge energie-efficiëntie.”

*De tekst gaat verder onder de foto en het grijze kader

2 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024

La Marzocco

Ook het True Artisan Café is een ruimte gewijd aan innovatie, waar je de nieuwste professionele gear van La Marzocco kunt uitproberen en bespreken met de experts. Dit jaar presenteert de Italiaanse espressomachinebouwer de vernieuwde versie van zijn geliefde 1-groepsespressomachine, de La Marzocco Linea Mini R. Tevens bewonder je de nieuwe Mahlkönig Omnia molen op de stand. Bekijk de volledige line-up aan branders, die tijdens het grote weekend allemaal een shift meepakken in de minikoffiebar van La Marzocco.

Brita

Net als voorgaande jaren is ook BRITA weer van de partij om mensen te inspireren met kennis over water en uit te leggen wat gefilterd water doet met koffie en thee. “We hopen mensen te inspireren om kritischer te kijken naar water als ingrediënt, het bepaalt namelijk voor een groot deel welke smaken zich optimaal kunnen vormen in het extractieproces”, legt Dennis Laureijs uit. Als onderdeel van The Coffee Trail, een digitale guide die bezoekers langs stands op het festival leidt, organiseert BRITA op donderdag én vrijdag verschillende open cuppings  en watersommelier-tastings.

6 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024

Alpro en Monin

Meer leren? Bezoek The Fields. Hier in het hart van het festival bundelen Alpro en Monin dit jaar de krachten. Naast de lekkerste plantbased-koffies, mocktails en cocktails, zullen zij ook inspireren met interactieve koffieworkshops gegeven door Merijn Gijsbers en Laurens Da Costa. Leer hoe je in jouw horecazaak makkelijk met de producten van Alpro en Monin heerlijke koffiecreaties bereidt en ze afmaakt met prachtige latte art.

Arla

Voor meer latte art inspiratie en kennis over alle soorten melk kun je naar de stand van Arla. Het Scandinavische zuivelbedrijf maakt zijn debuut op het festival en introduceert direct de nieuwe haversensensatie: Arla Jörd Oat Barista. Laat je verrassen door de romige textuur en rijke smaak.

Benieuwd welke merken er dit jaar op het festival nog meer bij zijn? Bekijk online Who’s There.

3 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024 4 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024
5 -  The Amsterdam Coffee Festival 2024
Artikel delen