Two Chefs Brewing introduceert New Zealand Single Hop Series

Entree Magazine Header - Two Chefs Brewing IPA Single Hop-serie 2022
Tags: bier

Two Chefs Brewing introduceert New Zealand Single Hop Series

Two Chefs Brewing lanceert een nieuwe vierdelige IPA-serie die hop in de schijnwerpers zet. De vier bieren zijn een reeks van Single Hop IPA’s en zijn elk met een andere exclusieve hopsoort uit Nieuw-Zeeland gebrouwen.

Hoofdbrouwer Tony Miller van Two Chefs Brewing komt zelf uit Australië en wilde al langer een reeks brouwen met unieke hopsoorten uit Nieuw-Zeeland. 

Unieke hopsoorten

Miller: “Bij Two Chefs werken wij direct met onze hopleverancier uit Nieuw-Zeeland. Dit jaar bemachtigden wij vier van hun beste hoppen. Hiermee hebben wij een single hop-serie gecreëerd met vier IPA’s. Deze zijn op identieke wijze gebrouwen en ontworpen om 'the full experience' van deze specifieke hopsoorten te ervaren. Nelson Sauvin is wellicht de meest bekende hop, maar ken je al Motueka, Pacific Sunrise en Riwaka?”
"Ken je al Motueka, Pacific Sunrise en Riwaka?”

Elk type hop heeft een eigen karakter, daarom is elke IPA ook anders. Motueka-hop heeft een citrusachtige smaak met een vleugje basilicum en rozemarijn. De Pacific Sunrise-hop is een stuk tropischer met rijke tonen van mango. Nelson Sauvin-hop heeft een karakteristieke fruitige smaak en subtiele bitterheid. Tot slot is er de Riwaka-hop: een kruidige hop met gebalanceerde bitterheid, die ook bekend staat als de rockster onder de hoppen.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Entree_Two Chefs Brewing_New Zealand_2
V.l.n.r. Motueka IPA, Pacific Sunrise IPA, Nelson Sauvin IPA en Riwaka IPA

Identiek gebrouwen

Dit project, met vier limited edition India Pale Ale’s van 6.6%, is voor zowel de speciaalbier-geek als voor de nieuwsgierige bierdrinker geschikt. De serie draait volledig om de smaak en subtiliteit die hop kan hebben in een IPA. De bieren zijn identiek gebrouwen volgens hetzelfde recept, alleen de toegevoegde hopsoort is anders. De proever zal de impact van de hop merken en de verschillen van de verschillende ingrediënten ervaren.

Entree_Two Chefs Brewing_New Zealand_5 Entree_Two Chefs Brewing_New Zealand_6
Entree_Two Chefs Brewing_New Zealand_4 Entree_Two Chefs Brewing_New Zealand_3
Artikel delen