Zilver voor Gooisch Zwart tijdens de European Beer Star 2022

Entree Magazine Header - De Gooische Bierbrouwerij wint zilver
Tags: bier

Zilver voor Gooisch Zwart tijdens de European Beer Star 2022

Vandaag vond de European Beer Star 2022 plaats in München: een prestigieuze biercompetitie in Europa. Tijdens dit event streden 2168 bieren uit 40 landen om de felbegeerde European Beer Star-medailles. De Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum won met hun Gooisch Zwart een zilveren medaille. 

Een hele prestatie

Gooisch Zwart kreeg de zilveren medaille in de categorie ‘German-Style Schwarzbier’. Schwarzbier is een donkerbruine tot zwarte biersoort met (meestal) een alcoholpercentage tussen 4,8 en 5%. Het bier wordt gebrouwen met donkere en geroosterde mout. Hierdoor krijgt het bier zijn typisch geroosterde smaak. Het wordt overwegend in Midden-Duitsland gebrouwen en is oorspronkelijk van lage gisting. Een hele prestatie dus dat een Nederlandse brouwerij met een bier in klassiek Duitse stijl in Duitsland zo hoog in de prijzen valt.

*Tekst gaat verder onder de foto.Entree_Gooische Brouwerij_Gooisch Zwart

 

Over European Beer Star Awards 2022

De European Beer Star Awards zijn gerenommeerde prijzen en worden toegekend door een 140-koppige, internationale jury van biersommeliers, connaisseurs, vakjournalisten en meesterbrouwers. De bieren keuren zij op diverse karakteristieken zoals voorkomen, reuk en smaak. In totaal zijn er 73 biercategorieën. In elke categorie wordt slechts één gouden, één zilveren en één bronzen medaille uitgereikt.

Een medaille tijdens de European Beer Star betekent aanzien in de internationale bierwereld. In elke categorie doen tientallen brouwerijen mee. De grootste favorieten komen uit toonaangevende bierlanden als Duitsland, België en de Verenigde Staten. "Toen we te horen kregen dat we een zilveren medaille hadden gewonnen, heb ik gesprongen van blijdschap", vertelt brouwmeester Gijs Troost. “Een medaille winnen bij de European Beer Star laat zien dat ook kleine brouwerijen, als die van ons, kwalitatief mooie bieren kunnen leveren. Deze prijs is een prachtige bevestiging van het geweldige werk dat ons hele team elke dag doet.”

De Gooische Bierbrouwerij

Gooisch Zwart was hét bier wat de meesterbrouwer het allerliefste wilde gaan brouwen toen de Gooische Bierbrouwerij werd opgericht. In 2010 startte de Gooische Bierbrouwerij met vrienden, vanuit de behoefte om 'iets lokaals' te gaan maken, iets wat je cadeau kon doen. Dat idee combineerden ze met hun passie voor bier. De brouwerij produceert ambachtelijk gebrouwen bieren in traditionele stijlen met lokale ingrediënten als boekweit, welke ook terug te proeven is in Gooisch Zwart.

Artikel delen