5 vragen aan Derek Carius van De Biertuin in Amsterdam

Entree Magazine Header - Derek Carius, De Biertuin in Amsterdam 2022

5 vragen aan Derek Carius van De Biertuin in Amsterdam

De Biertuin is dé populaire bierhotspot van Amsterdam. De tapperij heeft inmiddels drie vestigingen: één in Amsterdam-Oost, één in Amsterdam-West en één in Amsterdam Centrum. Wij stelden mede-eigenaar Derek Carius vijf prangende vragen over de vestigingen, medewerkers en de bieren. 

De afgelopen tien jaar was er een explosieve groei van het aantal brouwerijen. In welke mate had dit invloed op de kaart?

“Dat heeft onze kaart heel erg beïnvloed. Wij werken veel met lokale brouwers en dat werden er natuurlijk steeds meer. Veel Amsterdamse brouwers zitten bij ons op de tap. Verder gaan wij ook op zoek naar nieuwe brouwers - vaak Nederlands - en nieuwe trends. Elke zaak heeft de beschikking over drie wisselkranen waar we nieuwe brouwers of nieuwe bieren van brouwers uitproberen.”

Hoe houden jullie de bierkennis van jullie medewerkers op peil? Volgen ze StiBON-opleidingen?

“Dit doen wij door middel van trainingen. Voorheen deden we dat bij een van onze vestigingen. Inmiddels werken wij aan een academy waar ons personeel onder andere biertrainingen gaat krijgen. Momenteel volgen twee van onze managers een StiBONopleiding. Zij worden dan weer ingezet om trainingen te geven aan de rest van het personeel.”

Geven jullie ook bieradviezen bij de gerechten?

“Dat kunnen we wel, maar daar ligt niet onze focus. We vinden het veel belangrijker dat onze gasten gewoon bier drinken dat ze lekker vinden. En daar helpen wij natuurlijk graag bij! Verder is het leuk om gasten kennis te laten maken met bieren en stijlen die zij nog niet kennen. Door te vragen naar wat ze kennen en lekker vinden, kunnen we daar mooi op inspelen.”

Artikel delen