Entree Awards Best New Scale Up Concept: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards 2023 Best New Scale Up Concept

Entree Awards Best New Scale Up Concept: dit zijn de 5 genomineerden 2023

We zien steeds meer nieuwe, slimme en eigentijdse keten-formules. Genomineerde bedrijven komen uit Nederland, bieden (ook) zitplekken, en hebben goede en realistische groeiplannen. We kijken naar restaurants die niet ouder zijn dan 2019 en die nu minimaal twee locaties hebben. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Scale Up Concept wordt mogelijk gemaakt door Makro.

Tags: 

Juryleden Best New Scale Up Concept:

  • Ad Schaap - eigenaar De Beren
  • Kees Ndeke - Conceptontwikkelaar (Everyvents, Hype my brand)

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. Sababa: 3x Amsterdam, 1x Den Haag

In 2019 openden de vier vrienden Bob Dolphijn, Jorinde Havinga, Karlijn Havinga en Roel Keizer Sababa. Ze werden in Tel Aviv geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken. Op het menu staat vooral vega(n), maar ook enkele gerechten met biologische kip. “We dromen groots. Komend jaar willen we 200.000 maaltijden serveren en we blijven jaarlijks nieuwe vestigingen openen, totdat we landelijke dekking hebben. Voorlopig houden we de vestigingen in eigen beheer, maar ondertussen werken wij ook hard aan het franchise-ready maken van het bedrijf.” Er zijn nu drie locaties in Amsterdam, en één in Den Haag en de vijfde staat op de planning. 

Sababa_Entree Awards 2023_Best New Scale Up Concept

2. SOJU Bar: 1x Rotterdam, 1x Amsterdam, 1x Eindhoven

In 2021 opende SOJU Bar in Rotterdam. Inmiddels hebben ook Amsterdam en Eindhoven razendpopulaire locaties. SOJU Bar is vernoemd naar een Koreaanse gedistilleerde drank en op het menu staan o.a.  fried chicken, deep fried Korean dumplings en verschillende rijstgerechten. "Onze missie is om Europa kennis te laten maken met de geweldige Koreaanse eetcultuur. We willen op korte termijn een goede dekking creëren in de grote steden van Nederland en het buitenland.” Alle locaties zijn franchise. "Wij ambiëren binnen vijf jaar een plek in de top-50 van de Europese lijst met foodketens. Misschien worden we als gek verklaard, maar we zijn niet bang om groots te dromen.”

SOJUBAR_Entree AWards 2023_Best New Scale Up Concept_1 SOJUBAR_Entree AWards 2023_Best New Scale Up Concept_2

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


3. Fat
Phills: 12 vestigingen door Nederland

Fat Phill’s is een Nederlandse franchiseformule met smashed burgers, de Amerikaanse Philly cheesesteak en cheesedrips. Het concept is geïnspireerd op Amerika: van menu tot de hiphopcultuur die er voelbaar is. Fat Phill’s groeit hard. Eigenaar Armin Vahabian opende in 2019 de eerste vestiging. Inmiddels staat de teller op 12 vestigingen. "Wij hebben ambitie om te groeien. Voor eind van het jaar zien wij de teller op twintig restaurants staan en zetten wij onze eerste internationale stappen bij onze buren in Duitsland. Voor de lange termijn zien wij graag in elke Nederlandse binnenstad een Fat Phill’s en in totaal vijfhonderd locaties internationaal over tien jaar."

Fat Phills_Entree Awards 2023_Best New Scale Up Concept_1 Fat Phills_Entree Awards 2023_Best New Scale Up Concept_2


4. Vegitalian: 2x Utrecht

Het vega(n) Italiaanse geïnspireerde Vegitalian van Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar heeft nu twee locaties in Utrecht en opent binnenkort in Amsterdam. In 2024 moeten er drie locaties bijkomen (als eerste Rotterdam) en het jaar erna vier of vijf in binnen- en buitenland. De eigenaren krijgen daarbij hulp van investeringsclub V-SQUARE. De missie van Vegitalian: “We willen een positieve impact maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn.” De eerste locatie opendein 2019. Van Rijn en Baarsma zijn ook mede-eigenaar van o.a. Ruby Rose en Carmel Market in Utrecht en The Streetfood Club in Breda. Van Bersselaar is ook eigenaar van Bar Cava in Utrecht. 

Vegitalian_Entree Awards 2023_Best New Scale Up Concept_1 Vegitalian_Entree Awards 2023_Best New Scale Up Concept_2


Foto's: Studio JOOS en Lars Verkroost
 

5. Wow Crab: 2x Rotterdam, 1x Den Haag en 1x Amsterdam 

Eten doe je hier direct van tafel – zonder bord dus – en met plastic handschoenen, scharen en tangen. Het ‘seafood boil-concept' van Wow Crab is een instant hit in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Wat je hier kunt verwachten? De gast kiest de schaal- en schelpdieren en in welke kruiden én hoe pittig die worden bereid, en laat vervolgens de bucket (‘seafood in a bag’) met gekookt seafood, en eventueel met mais en aardappelen, over de tafel ‘kieperen'. In Amerika is het al langer een bekend fenomeen. Wow Crab is sinds 2021 in Nederland te vinden en wil uitbreiden naar andere steden.

Wow Crab-Rotterdam-Tafel

 

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-Makro

 

Artikel delen