Entree Awards Best Dine & Drink Concept > 150 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards_Best New Dine & Drink Concept > 150 Guests

Entree Awards Best Dine & Drink Concept > 150 guests: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Dine & Drink Concept > 150 guests wordt mogelijk gemaakt door Royal Bliss.

Tags: 

Juryteam Best New Dine & Drink Concept > 150 guests

  • Ron Blaauw - Horecaondernemer en chef
  • Liselore Perisutti - Ondernemer (Psst Agency en Viral Solutions)

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. Next in Amsterdam

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een nieuwe horecazaak rijker: NEXT, van dezelfde eigenaren als van het driehonderd meter verderop gelegen Pllek. In een nieuwbouwpand aan het IJ hebben initiatiefnemers Sjoerd Steenbeek en Michiel de Vries met ontwerpbureau TANK een kosmopolitisch moderne zaak neergezet waar gasten zich in New York of Londen wanen. Een modern all day-grandcafé 2.0, met livingroom, cocktailbar, lounge, restaurant en brasserie. Steenbeek: “Wij willen van uit eten weer een avondje uit maken. NEXT is mooi, grootstedelijk, metropolitan en one of a kind.”

Lees meer over het restaurant in ons artikel: De makers van Pllek openen nieuwe zaak: NEXT aan het IJ in Amsterdam

Next_Entree Awards_Dine & Drink_1

2. Grace in Rotterdam

Horecaondernemer Herman Hell opende in februari ‘festive’ restaurant Grace, een spraakmakend horecaconcept in Rotterdam, met ook de nieuwe nachtclub The Grit. Hell: “Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren.” Met een gevarieerde kaart, een prikkelend interieur én een A-locatie midden in het centrum, lijken alle voorwaarden hiervoor aanwezig. Hell staat bekend om zijn gedurfde concepten en interieurs in Rotterdam, zoals in Het Zalmhuis en NRC en won onlangs de Rotterdamse Ondernemersprijs. 

Lees meer over het restaurant in ons artikel: Restaurant Grace van Herman Hell opent haar deuren in Rotterdam

Grace_Entree Awards_Dine & Drink_1 Grace_Entree Awards_Dine & Drink_2

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


3.
KITA in Hendrik-Ido-Ambacht

Horecaondernemer Bjorn van Dijl opende in februari restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht. Een grote brand verwoestte onlangs een deel van de zaak, maar inmiddels is het restaurant weer up en running. Kita is de Japanse vertaling voor ‘Noord’ en is vernoemd naar de rivier de Noord die langs het terras stroomt. Luxe en comfort komen samen in een metropolitische ambiance. Van Dijl is eigenaar van horecagroep Willaerts Group, waar onder meer Le Barrage (Alblasserdam) en Urban Streetfood Bar (Papendrecht) onder vallen. 

Lees meer over het restaurant in ons artikel: Open: Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht

KITA_Entree Awards_Dine & Drink_1 KITA_Entree Awards_Dine & Drink_2


4.
Flor Fina in Arnhem

Met de opening van Flor Fina gaat de Korenmarkt in Arnhem een nieuw tijdperk tegemoet. Armand Lüneman (eigenaar van Le Grand Café in Arnhem) en architect Jeroen Steenbergen werkten vier jaar lang aan de opening van Flor Fina. Het resultaat: twee verdiepingen, drie keukens én een eigenzinnig interieur dat met ontwerper Nicole van Beers werd gerealiseerd. Opvallend zijn de visgraatvloer, turquoise geschilderde muren, de industriële stenen muren en de pinchos- en visbar. Beneden vind je de centrale bar en op de bovenverdieping zit de grote open keuken en een wijnbar.

Lees meer over het restaurant in ons artikel: Flor Fina opent in Arnhem: 'Nieuw tijdperk voor de Korenmarkt'

Flor Fina_Entree Awards_Dine & Drink_1
Foto: René van der Hulst

5. Secret Garden in Amsterdam

In de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam opende vorig jaar Secret Garden van de broers en horecaondernemers Roy en Mike Poppes. Het restaurant heeft drie ruimtes (bar/lounge, restaurant en een private garden room) en een binnentuin in tropische sferen. Planten, felle kleuren, natuurlijke materialen en veel groen moeten gasten het gevoel geven alsof ze zich in het Amazonegebied bevinden. Will Erens van Too Many Agencies renoveerde het monumentale pand volledig. Het menu bestaat uit Japans-Peruviaanse gerechten.  

Secret Garden_Entree Awards_Dine & Drink_1 Secret Garden_Entree Awards_Dine & Drink_2


Foto's: Today's Brew

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-Coca Cola

 

Artikel delen