Entree Awards Best New Hotel < 20 rooms: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards 2023 Best New Hotel < 20 Rooms

Entree Awards Best New Hotel < 20 rooms: dit zijn de 5 genomineerden 2023

De jury kijkt of het hotelconcept goed is uitgevoerd én of het hotel zich weet te onderscheiden in het hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche en vakgenoten. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

De categorie Best New Hotel < 20 rooms wordt mogelijk gemaakt door: Bulsink

Tags: 

Juryleden Best New Hotel < 20 rooms:

  • Marijke Schreiner - Hotelier (directeur Stayokay)
  • Mèlanie Bosveld - Ondernemer (Kult&Ace) 

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. Cousins Boutique Hotel in Maastricht

In de historische binnenstad van Maastricht vind je sinds vorig jaar Cousins Boutique Hotel. Het kleine hotel heeft zeven luxe kamers en is opgericht door de twee jonge ondernemers (allebei 24) en neven Jean van der Heijden en Joe Pereboom. Vroeger zat hier een dameshoedenfabriek, iets wat door het hele hotel terugkomt. Zo hebben de kamers geen nummers, maar namen die linken aan de Schotse familie die hier vroeger hoeden produceerde. Omdat het hotel geen restaurant heeft - wel een bar en lobby -, bellen de twee ondernemers iedere gast vooraf om restaurant-tips uit de buurt te geven. 

Lees meer over het hotel in ons artikel: Van dameshoedenfabriek naar Cousins Boutique Hotel in Maastricht

Cousins_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_1 Cousins_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_2

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


2. De Durgerdam in Durgerdam

Na een renovatie van drie jaar zijn boetiekhotel De Durgerdam (veertien kamers) en het bijbehorende restaurant De Mark in Durgerdam, onder de rook van Amsterdam, in maart geopend. Het is te vinden in een gebouw met typerende witte gevel, dat bijna vier eeuwen fungeerde als herberg en trefpunt voor vissers en zeelieden. Sterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (212**) ontfermen zich over de culinaire invulling van het restaurant De Mark, dat onder leiding staat van head chef Koen Marees. Vastgoedinvesteerder Aedes is eigenaar van het hotel en Buro Belén deed het design. Daarnaast is De Durgerdam een project van Architectenbureau Kentie en Partners Architekten.

Lees meer over het hotel in ons artikel: Boetiekhotel De Durgerdam en restaurant De Mark geopend in Durgerdam

Durgerdam_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_1 Durgerdam_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_2


Foto's: Chantal Arnts

3. De Staatsman in Zwolle

Met De Staatsman heeft Zwolle er een nieuw hotel en hostel met grand café bij. Het is te vinden in een bijzonder pand uit 1897 in neogotische stijl, dat onder andere werd gebruikt als Provinciehuis. Het hotel met zeven kamers (en het hostel met achttien slaapcabines) wordt gerund door Andries van der Veen en Marie-José van der Vegt (eigenaren van B&B De Pelsertoren in Zwolle). Er is een samenwerking tussen hen en het grand café, dat gerund wordt door Henk Schippers en Arno de Boer. Uniek in het gebouw is de Statenzaal, die nu wordt gebruikt wordt voor het organiseren van evenementen. 

Lees meer over het hotel in ons artikel: De Staatsman in Zwolle is nieuw: grand café, hotel én hostel

De Staatsman_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_1
Foto's: Kasper Veenstra

4. De Witte Dame in Abcoude

Tussen het historische dorpje Abcoude en de aangrenzende weilanden staat een voormalig treinstation dat enkele jaren terug werd getransformeerd tot hotel. Onlangs werd het overgenomen door Michel Pais en Bram van Es, van Unlimited Label (Strandzuid en Parkzuid in Amsterdam) en hun (operationele) compagnon Bouke de Jong. Zij verbouwden het, en realiseerden ook vier externe lodges. Het hotel huist in een statig, wit vrijstaand gebouw en heeft tien luxe kamers, vier private lodges en een restaurant. Leuk: veel van het gebruikte hout is afkomstig van oude treinwagons. 

Lees meer over het hotel in ons artikel: Michel Pais, Bram van Es en Bouke de Jong openen hotel en restaurant De Witte Dame in Abcoude

De Witte Dame_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_1 De Witte Dame_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_2


5.
Morgan & Mees in Rotterdam

Na Amsterdam heeft Morgan & Mees nu ook een vestiging in Rotterdam. De voormalige thuisbasis van Schoevers en Radio Rijnmond is gerenoveerd, met behoud van de monumentale Bauhaus-stijl, en is nu een hotel met twintig kamers en een restaurant en bar. Eigenaren zijn Myrthe Slotemaker, Willem Dikkers, Marius Haverkamp, Ton van Oosten en Roger Peetoom. “Het pand is in ere hersteld en wij streven ernaar om op deze plek verbinding te brengen tussen locals en internationale reizigers. Waarbij Morgan staat voor de reiziger en Mees voor de buurtbewoner.” 

Lees meer over het hotel in ons artikel:  Morgan & Mees opent in Rotterdam: hotel, restaurant en bar

Morgan & Mees_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_1 Morgan & Mees_Entree Awards 2023_Best New Hotel Small_2

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-Bulsink

 

Artikel delen