Entree Awards Best New Hotel > 60 rooms: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards 2023 Best New Hotel > 60 Rooms

Entree Awards Best New Hotel > 60 rooms: dit zijn de 5 genomineerden 2023

De jury kijkt of het hotelconcept goed is uitgevoerd én of het hotel zich weet te onderscheiden in het hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche en vakgenoten. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Hotel > 60 rooms wordt mogelijk gemaakt door: dEP de Sfeerontwerpers

Tags: 

Juryleden Best New Hotel > 60 rooms:

  • Marco Lemmers - Hotelier (eigenaar Conscious Hotels)
  • Natalia Alvarez Pereiro - Ondernemer (TRIBE NL)

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. Jan Luyken in Amsterdam

Jan Luyken is een boetiekhotel met 62 kamers in een historisch herenhuis in het Amsterdamse centrum. Het pand wordt al sinds 1955 gebruikt als hotel en werd vorig jaar overgenomen door de Zien Group. De nieuw opgerichte hotelgroep, die de locaties van Eden Hotels overnam, zet na een verbouwing van de gemeenschappelijke ruimtes het hotel opnieuw in de markt. De verbouwing gebeurde in samenwerking met designbureau Nicemakers en Architectenbureau Kentie en Partners Architekten. Met een gemeenschappelijke woonkeuken, bibliotheek en tuin willen de oprichters dat de gasten zich helemaal thuisvoelen.  

Lees meer over het hotel in ons artikel: Boetiekhotel Jan Luyken in Amsterdam-Centrum is open: in historisch herenhuis

Jan Luykens_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_1 Jan Luykens_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_2

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


2. Via Via in Leeuwarden

Dit frisse hotelconcept zit in het oude postkantoor in het centrum van Leeuwarden, wat mooi terugkomt in de betegelde trappenhuizen en glas-in-loodramen. Het hotel opende in september 2022, heeft 74 kamers (waarvan elf familiekamers) en is gericht op self-service. De gast checkt mobiel in en opent het hotel en de kamerdeur met de telefoon. Er zijn een sfeervolle ‘huiskamer’, onbemande winkel en yoghurtbar. Initiatiefnemers zijn pandeigenaar Lucas Petit, Herman Schreuder en Annelies Douwstra (directie) en designer Gerben van der Molen. De eerste drie runnen ook het naastgelegen Post-Plaza.

Via Via_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_1 Via Via_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_2


3.
Pillows Maurits at the Park in Amsterdam

Na een transformatie van vijf jaar opende Pillows Hotels in november haar eerste vijfsterrenhotel in een voormalig universiteitsgebouw: Pillows Maurits at the Park in Amsterdam. Naast 88 kamers en suites zijn er ook fine dining-restaurant VanOost, Spring Café Brasserie, cocktailbar Fitz’s, een spa en een rooftopbar. “Het is geweldig om te zien hoe dit robuuste gebouw een tweede leven heeft gekregen”, aldus directeur Loes Dingemans. Met architect Uri Gilad en ontwerper Paul Linse werd het pand uit 1908 getransformeerd tot hotel. Pillows heeft ook hotels in Zwolle, Deventer, Brussel en Gent. 

Lees meer over het hotel in ons artikel: Pillows Hotel opent eerste vijfsterrenhotel in Amsterdam

Pillows_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_1

4. Safari Hotel in Hilvarenbeek

Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft een nieuw hotel: Safari Hotel. Het hotel van leisure-concern Libéma bestaat uit vijftien accommodaties van één verdieping. De in totaal 112 kamers en suites liggen rondom een savanne waarop giraffen, zebra's, neushoorns, struisvogels en watoessirunderen lopen. Elke kamer heeft een balkon of terras én uitzicht op de savanne. Gasten zitten daarmee op tien meter afstand van de dieren. Verder is er een centrumgebouw met twee restaurants, een terras en verschillende vergaderruimtes. 

Lees meer over het hotel in ons artikel: Safari Hotel Beekse Bergen in Hilvarenbeek is open: 'Uitzicht op de savanne'

Safari Hotel_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_1 Safari Hotel_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_2


5. Hotel Jansen Bajeskwartier in Amsterdam

Op de plek waar voorheen de Bijlmerbajes zat, zit nu Hotel Jansen Bajeskwartier. De eerste locatie, Hotel Jansen Schinkel, werd in 2015 geopend. De ‘not for tourist’ hotels zijn voor tijdelijke huisvesting voor young professionals, studenten en expats. Het interieur van de nieuwe vestiging, ontworpen door Fiction Factory en Monk Architecten, is circulair en alle spullen komen uit Amsterdam. Een installatie uit het Rijksmuseum is nu bijvoorbeeld een kroonluchter en oude tralies worden gebruikt om planten op het dak te laten groeien. Er zijn tweehonderd kamers en op de begane grond is Café Jansen Bajeskwartier te vinden. 

Lees meer over het hotel in ons artikel: 'Not for tourist'-hotel en Café Jansen Bajeskwartier open in Amsterdam

Hotel Jansen Bajeskwartier_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_1 Hotel Jansen Bajeskwartier_Entree Awards 2023_Best New Hotel 60 rooms_2

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-DEP

 

Artikel delen