Entree Awards Best New Beachclub: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards_Best New Beachclub

Entree Awards Best New Beachclub: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Er komen steeds meer goede horecazaken aan het Nederlandse strand. Een mooie ontwikkeling, want ze dragen op positieve manier bij aan de kwaliteit en populariteit van badplaatsen. De genomineerden uit deze categorie zijn niet langer open dan 1 juni 2022 en draaien zowel jaarrond als niet-jaarrond. Ze blinken allemaal op een eigen manier uit en weten de gast te verleiden met een eigentijds concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor de perfecte vibe! De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Beachclub wordt mogelijk gemaakt door: Peachtree.

Tags: 

Juryleden Best New Beachclub:

  • Vincent van Dijk - trendwatcher en eigenaar marketingbureau HBMEO
  • Monique van Loon – culinair journalist 

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. Club Cabo in Zandvoort

In juni 2022 openden Jakob Nieuwenhuijsen en Bob van Gerwen Club Cabo in Zandvoort, op de plek van Vooges Strand. Zij doen dit met Lodewijk Keulen en Esgo Kuiper (van horecagroep Horeca Kantoor, o.a. De Eendracht). De strandtent is een moderne visie op het Caraïbische strandgevoel met een knipoog naar de jaren 80 en Miami South Beach. Je ziet dan ook veel neonkleuren, vrolijke flamingo’s en fonkelende discoballen. Nieuwenhuijsen: “Hier in Zandvoort zie je veel stijlen als ‘Ibiza chic’ en ‘rotan Bali’. Collega’s doen dit al erg goed, dus wij wilden een eigen en nieuw concept.” Club Cabo is open van februari tot en met oktober.

Lees meer over de beachclub in ons artikel: Jakob Nieuwenhuijsen van Club Cabo in Zandvoort: ‘Wij doen echt iets anders'

Cabo-Zandvoort-13 Cabo-Zandvoort-14

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


2.
Sablon in Zandvoort

Zandvoort heeft een nieuw strandpaviljoen: Sablon. Er hangt een fijne brasserie-achtige sfeer met een Franse uitstraling die tot in detail is uitgevoerd. Fraai zijn de zwart-wit-gestreepte zonnebedden op het terras en de grote bar binnen. Stijlvol en gezellig!  

Sablon_Entree Awards_Best New Beachclub_1 Sablon_Entree Awards_Best New Beachclub_3


Foto's: Sablon Beach

3. Prince George in Schoorl

Aan het strand van Camperduin, in Schoorl, openden Arthur Dontje (die in 2018 chocoladefabriek Dobla verkocht) en Herman Verhagen een nieuw 'strandrestaurant’: Prince George. Ze kochten het paviljoen Luctor et Emergo Camperduin, en verplaatsten én verbouwden het. Inspiratie haalden ze uit het scheepswrak Prince George, dat nog steeds aan de Camperduinse kust ligt. Van houten details en woest geschilderde golven op de muur tot scheepslantaarns aan het plafond: alles in deze zaak ademt het oude scheepswrak. De beachclub heeft een groot overdekt terras en hoge ramen, met waanzinnig uitzicht hebt over de zee. Prince George is jaarrond open. 

Lees meer over de beachclub in ons artikel: Arthur Dontje en Herman Verhagen openen luxe beachclub Prince George in Schoorl

Prince George_Entree Awards_Best New Beachclub_1

4. Soul Beach in Bergen 

Jeroen Klepper, ook eigenaar van Liberté in Schoorl, en vastgoedontwikkelaar Koert-Hans Smit namen de exploitatie over (voorheen: blooming Beach) en transformeerden het tot Soul Beach, onderdeel van Blooming Hotel. Vanaf de hoge trap over het duin zie je het grote terras met gestreepte parasols, zonnebedden en zitjes. Het interieur doet denken aan Tel Aviv, Saint Tropez en Louisiana. Klepper combineert deze keukens, maar een broodje hamburger of kroket zijn er ook. Er is een grote selectie wijnen, waaronder Israëlische, en het eigen biertje Soul Mate (i.s.m. Brouwerij Egmond). Is het koud of stormachtig? Binnen is een open haard, dus Soul Beach kan jaarrond open zijn.

Soul Beach_Entree Awards_Best New Beachclub_1 Soul Beach_Entree Awards_Best New Beachclub_2


5
. Oaxaca in Domburg

Het gloednieuwe pand van Oaxaca, op de plek van De Stenen Toko in Domburg, gooit ogen: het is genomineerd voor de Zeeuwse Architectuurprijs 2023. Niet zo gek: het gebouw past naadloos in de omgeving. Zo gaan de kleuren en vorm van het golvende dak op in de zee en duinen. Via een loopbrug betreed je de beachclub, met metershoge ramen, houten balken en lichte kleuren. Het zorgt voor een open ruimte en frisse sfeer. De beachclub is ingericht met aardse kleuren, natuurlijke materialen en heeft rustieke Boheemse invloeden. Oaxaca werd geopend in mei 2022 Door Menno en Sari Nas en het pand is ontworpen door Jurg Hertog. 

Oaxaca_Entree Awards_Best New Beachclub_1 Oaxaca_Entree Awards_Best New Beachclub_2

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-Peachtree

 

Artikel delen