indigo scheveningen lattiz
Producten
Foto Pim Ras en Katja Rupp

Beachclub Indigo in Scheveningen over Lattiz

Veel Nederlanders boeken dit jaar vanwege de reisrestricties een vakantie in eigen land. Gelukkig heeft Nederland veel moois te bieden, zoals de prachtige strandhoreca. Beachclub Indigo in Scheveningen is daar een goed voorbeeld van. Dagelijks genieten veel gasten er van de relaxte vibe en een lekkere cappuccino. We gaan op bezoek bij de zaak van Michel Varkevisser en Tom Commers. Bekijk foto's van het bezoek onder dit bericht.

 

Michel Varkevisser is een echte ‘beach boy’: als middelbare scholier werkte hij bij strandhoreca in Kijkduin en Scheveningen en in de winter ontvlucht hij het regenachtige  Nederland. “Het liefst ga ik naar zonnige stranden in Azië en Zuid-Amerika, soms om te surfen. Ik houd van de vrijheid op het strand. Er zijn geen regels. En het is lekker ruim.”

Nederlandse Burning Man

We spreken de enthousiaste Varkevisser in Beachclub Indigo aan het Scheveningse strand. Hij opende de hippie-achtige strandzaak acht jaar geleden en runt de zaak nu samen met Tom Commers. Gasten komen er ogen tekort: het interieur is extreem kleurrijk en vrolijk en je waant je even in een wereld waarin stress niet bestaat. Varkevisser: “We willen dat gasten hier een relaxed gevoel krijgen, alsof ze op vakantie zijn. Lekker laagdrempelig en toegankelijk, maar wél met goede service en eten en drinken van hoge kwaliteit.”

Dit artikel staat in de juli-editie van Entree Magazine. Wil je het magazine helemaal digitaal lezen? Dat kan hier!

'Alles kan hier'

Beachclub Indigo staat mede bekend om de maandelijkse themafeestjes, al kunnen die voorlopig (waarschijnlijk) niet meer gegeven worden. Varkevisser denk terug aan de full moon- en ninetiesparty, de spontane Spaanse avonden met paella en sangria en aan de openluchtbioscoop. Met een knipoog zegt Varkevisser: “Welcome to the world of Indigo. Eigenlijk is het hier een soort Nederlandse Burning Man!” Maar Varkevisser benadrukt dat Beachclub Indigo ook open is voor iedereen die wil komen ontbijten, lunchen of dineren of voor wie gewoon lekker koud biertje of goede kop koffie wil drinken. “Je kunt hier zelfs een heerlijk bedje huren. Alles kan hier!”, lacht de ondernemer.

 

Gek begin

Beachclub Indigo staat er van maart tot oktober. “Het was natuurlijk een gek begin van het seizoen. We hadden net alles opgebouwd, toen we door de corona-crisis alweer moesten sluiten”, vertelt Varkevisser. Inmiddels is zijn zaak weer open en weten op zomerse dagen veel mensen Beachclub Indigo te vinden. “Gelukkig hebben we letterlijk een zee aan ruimte en natuurlijk houden we rekening met alle regels, zoals eenrichtingsverkeer en extra hygiëne.”

Piekmomenten

Varkevisser verwacht dat de piekmomenten dit zomerseizoen niet anders zijn dan normaal: het eind van de ochtend en de lunch, wanneer veel mensen een cappuccino bestellen. Dat ging niet altijd even goed. Varkevisser: “Jarenlang schuimden we melk handmatig op. Vooral collega’s met weinig ervaring of collega’s die hier net werkten liepen dan te hannesen. Velen lieten de melk koken of de melk schuimde juist niet. Dan zag ik wéér een dienblad met slechte cappuccino’s naar buiten gaan. Daar ergerde ik me aan.”

Goed melkschuim

Dat gebeurt niet meer sinds Varkevisser de Lattiz heeft staan, de melkschuimmachine van zuivelbedrijf FrieslandCampina. “Ik zag de machine in andere horecazaken en heb een proefplaatsing aangevraagd. Ik was meteen om. We hebben gewoon niet één keer meer een slechte cappuccino of koffie verkeerd geserveerd!”

 

Constante kwaliteit

De voordelen zijn dan ook groot, vindt hij. “Het belangrijkste: de kwaliteit is constant en de smaak is lekker romig. Verder krijgt iedereen met één druk op de knop goed melkschuim. Superhandig, want het verloop van personeel is groot op het strand. Daarnaast vindt er minder melk-derving plaats omdat de machine precies de juiste hoeveelheid schuim geeft, reinigt de machine zichzelf en is de buitenkant makkelijk schoon te maken.”

Carrotcake en banenenbrood

Wat ten slotte zeker de moeite waard is om te vermelden: de carrotcake en bananenbrood op de kaart van Beachclub Indigo. Gemaakt door de moeder van mede-eigenaar Tom Commers. Heerlijk bij een goede cappuccino!

Ben je ook geïnteresseerd in Lattiz©? Vraag voor jouw horecazaak dan een gratis en vrijblijvende demonstratie aan via: go.lattiz.com/nl-nl/demo
 

Gerelateerd nieuws