Chefs benoemen De Librije*** beste restaurant
Bedrijven

Chefs benoemen De Librije*** beste restaurant

De Librije*** is de grote winnaar vijfde editie Restaurant Awards. Opvallend: ook niet-sterrenrestaurants zijn dit jaar favoriet onder top-chefs. 

De winnaars van de Restaurant Awards 2019 zijn zojuist bekend gemaakt.  In 12 uiteenlopende categorieën hebben de 500 beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije*** (Zwolle) is voor de vijfde keer op rij betiteld tot “Het Beste Restaurant van Nederland”. Alhoewel het gros van de winnaars onder restaurants met een Michelinster is gevallen, is het opvallend dat vakbroeders ook niet-sterrenrestaurants als favoriet bestempelen.

Geef mij maar Amsterdam
Amsterdam gooit hoge ogen tijdens de Restaurant Awards van 2019.  Maar liefst 5 van de 12 Awards zijn in de hoofdstad gevallen. Het Amsterdamse The Roast Room heeft ook dit jaar de  strijd van het Rotterdamse CEO Baas van het Vlees gewonnen. Zij mogen zich wederom “Beste Vlees Restaurant” noemen.  Ook de vega- en flexitariërs zijn in Amsterdam aan het juiste adres. Bolenius* en De Kas mochten namelijk de Award voor “Beste Groente Restaurant” en “Beste Biologische Restaurant” in ontvangst nemen. Bolenius* heeft hiermee Niven* (Rijswijk) van de ‘groente-troon’ gestoten die hiervoor vier keer op rij de prijs won.

Nieuw en oud 
Het nog maar net geopende 212* werd afgelopen jaar door Michelin bekroond met een eerste ster. Naast deze waardering zijn ook de 500 beste chefs van Nederland het unaniem eens: 212* is dit jaar “Beste Nieuwkomer”. Opvallend dit jaar is het grote aantal terugkerende winnaars. Naast de Librije*** (Zwolle), De Kas (Amsterdam) en The Roast Room (Amsterdam), hebben nog drie andere toprestaurants de Award weten te behouden. Asian Glories (Rotterdam) is voor het 2e jaar op rij tot “Beste Aziatische Restaurant” gekroond. Ook Mario Uva (Wijdewormer) mocht zijn titel “Beste Italiaanse Restaurant” een 2e jaar behouden.

Koning vis
De laatste titelverdediger tijdens deze editie is De Kromme Watergang** (Hoofdplaat). Zij  scoren een hattrick in de categorie “Beste Vis Restaurant”. Opmerkelijk is dat deze Award, al sinds het eerste jaar, Zeeland als thuisbasis heeft. Zullen de Zeeuwen ooit worden verslagen in deze categorie?

Nieuwsgierig naar alle winnaars en hun reactie op de uitreiking van de Awards? Kijk hier.
            

Overige informatie: 
Beste Restaurant van Nederland 2019
Winnaar: de Librije*** (Zwolle)
Andere genomineerden: Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Leest*** (Vaassen), Spectrum** (Amsterdam) en De Lindehof** (Nuenen).

Beste Nieuwkomer van Nederland
Winnaar: 212* (Amsterdam)
Andere genomineerden: Olivijn* (Haarlem), Mezger (Domburg), Smink (Wolvega) en Heroine (Rotterdam).

Beste Fromager van Nederland
Winnaar: Fred** (Rotterdam)
Andere genomineerden: De Lindehof**(Nuenen), Perceel* (Capelle a/d IJssel) en De Burgemeester* (Linschoten).

Beste Vlees Restaurant van Nederland
Winnaar: The RoastRoom (Amsterdam)
Andere genomineerden: CEO Baas van het vlees (Rotterdam), De Librije*** (Zwolle), De Leest*** (Vaassen), De Lindehof** (Nuenen).

Beste Vis Restaurant van Nederland
Winnaar: De Kromme Watergang** (Hoofdplaat)
Andere genomineerden: Inter Scaldes*** (Kruiningen), Pure C** (Cadzand-Bad), Spetters* (Breskens) en Scherp (Middelburg).

Beste Wijn Restaurant van Nederland
Winnaar: Zarzo* (Eindhoven)
Andere genomineerden: Da Vinci* (Maasbracht), Ciel Bleu** (Amsterdam), De L ibrije*** (Zwolle) en Vino & Cucina (Den Haag).

Beste Groente Restaurant van Nederland
Winnaar: Bolenius* (Amsterdam)
Andere genomineerden: Niven* (Rijswijk), De Kas (Amsterdam), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), Kop van ‘t Land (Dordrecht).

Beste Aziatische Restaurant van Nederland
Winnaar: Asian Glories (Rotterdam)
Andere genomineerden: Yamazato* (Amsterdam), O&O* (St. Willebrord), Mei Wah (Eindhoven), Zheng (voorheen HanTing) (Den Haag).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland
Winnaar: Mario Uva (Wijdewormer)
Andere genomineerden: Coco Pazzo (Houten) en Toscanini (Amsterdam).

Beste Biologische Restaurant van Nederland
Winnaar: De Kas (Amsterdam)
Andere genomineerden: Bolenius* (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden), De Librije*** (Zwolle), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde).

Het meest Romantische Restaurant van Nederland
Winnaar: Vinkeles* (Amsterdam)
Andere genomineerden: Château Neercanne (Maastricht), Inter Scaldes*** (Kruiningen) en Ciel Bleu** (Amsterdam).
 

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland
Winnaar: Meliefste (Wolphaartsdijk)
Andere genomineerden: De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), ‘t Nonnetje** (Harderwijk), Ciel Bleu** (Amsterdam) en Zarzo* (Eindhoven).

 

 

Reacties

Reactie toevoegen