WeidumerHout houdt eer noord NL hoog

WeidumerHout houdt eer noord NL hoog

Met slechts drie restaurants met Bib Gourmand erkenning in Friesland (en slechts zeven in Noord-Nederland) heeft het Noorden er een culinaire aanwinst bij. WeidumerHout (op zes kilometer ten zuiden van Leeuwarden) is door de Michelin bekroond met een Bib Gourmand. 

Ruim dertig jaar geleden begonnen Eddy de Boer en Geke van der Hem het bedrijf WeidumerHout, toen nog hotel, restaurant én camping. De camping behoort nog slechts tot een herinnering voor velen, want dat imago schudden ze inmiddels razendsnel van zich af. Na flink wat ervaring op te hebben gedaan van Brisbane (Australië) tot aan het Friese dorpje Wartena, is zoon Machiel de Boer (29, chef) sinds 2010 onderdeel van het familiebedrijf. Samen met zijn vrouw Sarah Mulder (30, gastvrouw) runnen zij met veel enthousiasme het restaurant. Het bedrijf is de laatste jaren in een stroomversnelling terecht gekomen, maar dat ze zo snel in the picture zouden komen bij de Michelin, had het stel niet verwacht. Waar de Michelinster alom bekend is onder het gemiddelde publiek, is de Bib Gourmand dat minder. ‘Jammer’, zegt Machiel, ‘Bib Gourmand staat namelijk voor een perfecte prijs kwaliteit verhouding en is dus veel toegankelijker voor de gemiddelde Nederlander’. Bij Restaurant WeidumerHout eet je 3 verfijnde gerechten voor 35 euro in een bijzonder warme ambiance.''

 

Artikel delen