Branchenieuws
Foto Costes Restaurant.

18 Nederlandse chefs in The Best Chef TOP300

Na een internationale selectieprocedure door chefs, horecaprofessionals en foodies is The Best Chef TOP300 zojuist officieel bekendgemaakt. 18 Nederlandse chefs staan in de lijst. De 300 chefs die opgenomen zijn in deze lijst maken kans op een van de titels bij het gala van The Best Chef Awards 2018 dat op 1 oktober zal plaatsvinden in Milaan. 

De awardshow van The Best Chef is inmiddels een bekend event in de culinaire wereld. Na een succesvolle eerste award show in 2017 in Warschau in Polen, waar de Spaanse chef Joan Roca op het hoogste schavot stond, vindt de tweede editie plaats in Milaan. Het exclusieve event met internationale allure brengt chefs uit de hele wereld samen, van Europa tot de Verenigde Staten en Azië. Het gala in Milaan zal dit keer opgeluisterd worden door Nick Bril, de chef met twee Michelinsterren die een unieke combinatie brengt tussen elektronische muziek en fine dining.

Nederlandse chefs
De 18 Nederlandse chefs in de top 300 zijn op volgorde:
* Soenil Bahadoer
* Syrco Bakker
* Joris Bijdendijk
* Jonnie Boer
* Jacob Jan Boerma 
* Jannis Brevet 
* Nick Bril 
* Arturo Dalhuisen
* Richard Ekkebus
* Rogér Rassin
* Vito Reekers
* Margo Reuten
* Sidney Schutte
* Jan Sobecki
* Richard van Oostenbrugge
* Roger van Damme
* Stefan van Sprang
* Jonathan Zandbergen

The Best Chef TOP300
Hoe gaat de selectie van The Best Chef nu in z’n werk? Elk jaar worden 50 nieuwe chefs toegevoegd aan de TOP300-lijst van het jaar voordien. Vervolgens krijgen alle geselecteerde chefs de kans om voor 10 collega-chefs te stemmen. De eerste stemronde van de editie van 2018 is intussen afgerond, met als resultaat de publicatie van The Best Chef TOP300. Dat is meteen het startschot van de tweede en laatste stemronde die tot September zal lopen. In deze fase worden de stemmen uitgebracht door culinaire professionals, fotografen, creatieven en foodies.

Extra betekenisvol
Als criterium worden steeds de kwaliteiten van de chefs zelf vooropgesteld, zodat het een evaluatie is van diens eigen skills en persoonlijkheid en niet van hun restaurant. Cristian Gadau, Creatief Directeur bij The Best Chef, licht toe: “De kracht en het unieke karakter van The Best Chef ligt in de erkenning van de kwaliteiten en verwezenlijkingen van zowel ervaren als jonge, getalenteerde chefs. Doordat de appreciatie van collega-chefs, professionals en foodies van over de hele wereld komt, is ze extra betekenisvol voor deze chefs.”

Awardhow
Op het gala-event in Milaan op 1 oktober worden de categoriewinnaars en de globale ranglijst van de chefs officieel bekendgemaakt. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën: The Best Chef, The Best Chef Pastry, The Best Chef FoodArt, The Best Chef Lady, The Best Chef Rising Star en The Best Chef City Gourmet. In 2018 is er voor het eerst ook een The Best Fol-LOVER Award voor de chef die het meest gewaardeerd wordt door de fans en volgers van de community op sociale media.

De volledige lijst met de TOP300 finalisten van The Best Chef Awards 2018 is beschikbaar op www.thebestchefawards.com.

Reacties

Reactie toevoegen