27 aug: voorronde European Young Chef Award
Branchenieuws

27 aug: voorronde European Young Chef Award

Op dinsdag 27 augustus 2019 vindt bij ZiN Inspiratielab in het Brabantse Veghel de Nederlandse voorronde plaats van de European Young Chef Award 2019. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen in de Europese wedstrijd van 22-24 oktober in Rhodos, Griekenland. 

De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. Brabant is een van deze regio’s. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s. De jonge chefs worden uitgedaagd te werken met regionale producten en de tradities rond eten in hun eigen regio’s te laten zien.

Jonge talenten
Vanuit De Rooi Pannen zijn 10 talentvolle leerling chefs geselecteerd die deelnemen aan de wedstrijd. Zij nemen het op 27 augustus tegen elkaar op tijdens de voorronde in ZiN Inspiratielab. Noord Brabant Culinair organiseert samen met Sligro, De Rooi Pannen, FoodUp!Brabant en AgriFood Capital dit podium voor talent uit Brabant. Samen zetten deze partijen op deze manier in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten. 

Eervolle titel
De winnaar wordt gekozen en bekend gemaakt door een deskundige jury en zal naar Rhodos gaan om met de andere foodregio’s te strijden om de eervolle titel European Young Chef 2019.

Talentontwikkeling
Gemma Schneemann, directeur marketing Sligro: "Talentontwikkeling is een van onze focuspunten. Wij zijn daarom heel blij dat wij deze jonge chefs een podium kunnen geven. Dit zijn de sterren van de toekomst." Simon de Wit, voorzitter Noord-Brabant Culinair: “Deze wedstrijd biedt jonge chefs een podium om hun talenten te laten zien en die verder te ontwikkelen. Voor Brabant is het een mooie kans om ook over de grens te laten zien wat we in huis hebben aan mooie producten en culinaire tradities.”

Weten wie de winnaar is? Kijk hier. 

Reacties

Reactie toevoegen