3x jonge chefs in de spotlights
Branchenieuws

3x jonge chefs in de spotlights

Met het initiatief New Chefs on the Block zetten Gault&Millau en Foodreporter, ondersteund door Bidfood, jonge talentvolle chefs in de spotlights. Gisteren waren dat Thomas Kooijman (Bar Alt in Amsterdam), Rik van de Laar (6&24 in Den Haag) en Rasmus Olander (Benz in Eindhoven). Bekijk foto’s van het event, in FC Hyena in Amsterdam-Noord, onder dit bericht.

Afgelopen weken maakte Foodreporter drie mini-documentaires van tien minuten per stuk van deze talentvolle chefs. Het Foodreporter-team liep daarvoor twee dagen mee met iedere chef en dat leverde prachtige beelden op. Deze films werden gisteren getoond in de bioscoopzaal van restaurant FC Hyena in Amsterdam-Noord. Een groot succes: de zaal zat vol met jonge collega’s uit het vak. 

"Gaaf vak"
Marco Davenhorst van Foodreporter vertelde voordat de films begonnen: “Dat het hier op maandagochtend zo druk is, laat zien hoe chefs in het vak zitten. Het is ook zo’n gaaf vak. Door deze video’s willen we talenten meer aandacht geven en willen we het koksvak in leven houden. We hopen hiermee anderen uit het vak ook te inspireren.”

"We blijven jullie volgen"
Godfried van de r Lugt van Gault&Millau nam daarna het woord: “Er gebeurt momenteel ongelofelijk veel in culinair Nederland. Hier zitten de topchefs van de toekomst. We blijven jullie volgen." Van der Lugt benadrukte dat 'het' niet alleen gebeurt in de Randstad. "Het is te makkelijk om je alleen te focussen op de Randstad. Maar ook in andere gebieden zijn talenten en dat laten we zien met New Chefs on the Block." Ook Onno Kokmeijer van Ciel Bleu** in Amsterdam ondersteunde het initiatief en sprak de jonge talenten toe. De chefs verzorgden na de film gerechtjes voor allen aanwezigen.

Tweede editie
Het is de tweede editie van New Chefs on the Block. Benieuwd naar de documentaires? De komende tijd zullen ze gefaseerd openbaar gemaakt worden. De volgende talenten speelden de hoofdrol in de mini-documentaires:

*Thomas Kooijman (Bar Alt in Amsterdam)
*Rik van de Laar (6&24 in Den Haag)
*Rasmus Olander (Benz in Eindhoven)

Eerste editie
De vorige editie stonden deze chefs in de schijnwerpers:

*Alice Colombari (Alice Restaurant in Groningen)
*Alex Haupt (101 Gowrie in Amsterdam)
*Marijn Van de Worp (Fizzy in Epe)

Reacties

Reactie toevoegen