Branchenieuws

Boer en den Blijker openen Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11:30 uur haar deuren met een bijzonder gelegenheidsduo; Thérèse Boer en Herman den Blijker. De vakbeurs beleeft van 23 tot en met 25 september 2019 haar zevende editie in Rotterdam Ahoy.

Gastvrouw en sommelier van driesterrenrestaurant De Liberije Thérèse Boer, en chef-kok en presentator Herman den Blijker zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening nemen. De maandag zal in teken staan van talent en talentontwikkeling met o.a. een toelichting op de WAB-wetgeving namens KHN, de kick-off wedstrijd van de jubileumeditie van Future Talents, de aftrap van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, de uitreiking van de Keltum Restaurantprijs en de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD.

Talent
Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam: "Het is fantastisch dat Thérèse Boer en Herman den Blijker samen het openingsprogramma van Gastvrij Rotterdam presenteren. Herman den Blijker en Thérèse Boer zijn gerespecteerde boegbeelden in deze sector. Zij kennen als geen ander het belang van talenten en talentontwikkeling voor hun eigen bedrijven én voor de gehele horeca. Ik vind het geweldig dat zij, als iconische vertegenwoordigers van de zwarte en witte brigade, onze opening met dit thema willen presenteren en Gastvrij Rotterdam 2019 officieel willen openen.”

De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn hieronder toegelicht in willekeurige volgorde:

Nederlandse Finale Bocuse d’Or
De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or  vindt plaats op Gastvrij Rotterdam. Een top jury van sterrenchefs beoordeelt de culinaire prestaties van de vijf kandidaten. De winnaar van de finale mag Nederland gaan vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijd in mei 2020 in Tallinn, Estland. 

Kick-Off wedstrijd van Future Talents 2020
De stichting Talent van de Toekomstbokaal is een initiatief van Miele, Food Inspiration en Koppert Cress, die de ontwikkeling van jonge talenten in de horeca wil stimuleren.

De wedstrijd Future Talents wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting, waarin zowel teams van de zwarte als witte brigade parallel aan elkaar deelnemen. De beoordeling is in handen van professionals uit de keuken en gastronomie. 

Op 6 april 2020 vindt de 10e editie van deze wedstrijd plaats. De Kick-Off wedstrijd zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam. Door middel van deze wedstrijd krijgen deelnemers de kans zich te presenteren op een landelijke vakbeurs om zich op deze manier in de kijker te spelen.  

KHN - WAB wetgeving
Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vertelt over het thema talent en de nieuwe WAB wetgeving.

De Gouden Pollepel
Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam staan de winnaars van de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht in de schijnwerpers.

Keltum Restaurant prijs
De Keltum Restaurant prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Euro-Toques Restaurant van het jaar. Ieder aangesloten bedrijf wat het gehele jaar actief de Euro-Toques doelstellingen en betrokkenheid aan de gast laat blijken, maakt kans op deze prijs.

Gastvrij Rotterdam 2019
Van maandag 23 tot en met 25 september vindt de 7e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Bent u ondernemer of manager in de horeca? Dan mag u deze jaarlijkse driedaagse in Rotterdam Ahoy niet missen! Registreer u vandaag nog gratis via deze link

 

 

Reacties

Reactie toevoegen