Chef Kokmeijer kookt bij Westfriese kunst

Tags: chef

Chef Kokmeijer kookt bij Westfriese kunst

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. 

Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer** en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 november een exclusief diner in de zeventiende-eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum. Het Westfriese product en de Gouden Eeuw staan deze avonden centraal.

Koken tussen de kunst
Op 20 en 21 november staat het Westfries Museum in het teken van culinaire hoogtepunten en koken op sterrenniveau onder leiding van Kokmeijer en Hendriks. Beiden laten zich inspireren door de vaste collectie van het Westfries Museum én de tijdelijke expositie ‘Koele Wateren’ met werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Voorafgaand aan het diner krijgen de gasten onder het genot van een drankje en een hapje een persoonlijke toelichting door Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum en worden zij rondgeleid door het museum van de Gouden Eeuw.

Trots op de regio
Het diner wordt verzorgd door NH Catering & Events. Dat juist deze partij met dit initiatief kwam is geen toeval. Eigenaar Henk Jonkman is bestuurslid van De Westfriese Tafel en altijd op zoek naar manieren om het Westfriese product nog beter over het voetlicht te brengen. “Samen met Onno en Erwin zijn we altijd opzoek naar een manier om de Westfriese producten nóg meer onder de aandacht te brengen. Wij hebben in de regio zoveel mooie en vaak ondergewaardeerde producten en juist daar zetten wij ons voor in. De liefde die de telers, slagers, makers en ambachtslieden in onze regio voor hun vak hebben, is een passie die schaars is. Daar moeten we trots op zijn.”

Westfriese Tafel
Kokmeijer en Hendriks koken deze avond uitsluitend met Westfriese producten. Onno Kokmeijer is een geboren Westfries en al jaren houder van 2 Michelinsterren met zijn restaurant Ciel Bleu in het Okura Amsterdam. Met zijn vierde plek in de top honderd van het blad Lekker van 2019 behoort Onno Kokmeijer tot de absolute top in Nederland. Met het exclusieve Gouden Eeuw diner krijgt het Westfriese streekproduct een uniek podium. Jonkman: ''Onno Kokmeijer, Duco de Vries en Peter Commandeur,  founders van de Westfriese tafel zijn natuurlijk ontzettend trots op de producten uit de regio. Wij zetten ons dan ook in om deze prachtige producten een groter podium te geven en meer mensen te inspireren met al het moois uit onze regio. Met een diner als dit combineren wij het beste uit de regio Westfriesland op culinair en cultureel gebied.”

Gouden kans
De samenwerking met het Westfries Museum met bood een gouden kans om al het moois uit de regio op het gebied van eten en kunst bij elkaar te brengen in ‘de parel’ van Westfriesland, het Westfries Museum. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, dat eerder diverse tentoonstellingen organiseerde over eten in de Gouden Eeuw, sluit zich hier van harte bij aan. “Behalve onze eigen prachtige collectie uit de Gouden Eeuw, bieden wij met de expositie Koele Wateren bovendien een uniek extraatje: veertig oogstrelende werken uit de collectie van het Rijksmuseum met water in de hoofdrol.”  Tijdens deze exclusieve diners in de intieme zeventiende-eeuwse Schutterijzaal, omringd door de vier nachtwachten van de Rembrandt van Hoorn, is er plaats voor maximaal 40 personen per avond.  

Artikel delen