Branchenieuws

Chef Nol stopt ziel en zaligheid in gerechten

In de eerste aflevering van Munchies nieuwe webserie 'Chef’s Signature' is te zien hoe de chef uit Den Haag met zijn ‘emotional cuisine’ in elk gerecht een persoonlijk verhaal vertelt.

Over de hele wereld zijn er chefs die hun eigen stempel drukken op al het eten dat ze maken, en zich uit de naad werken om hun gasten elke keer weer het allerbeste voor te schotelen. Chefs die geen genoegen nemen met middelmatigheid, maar continu bezig zijn om hun signature te perfectioneren. In Japan noemen ze dat ‘kaizen’, en is het een filosofie.

Zingende chef
In de nieuwe webserie ‘Chef’s Signature’ geeft Munchies op VICE.com een gezicht aan drie verschillende Nederlandse chefs die de kaizenfilosofie in de praktijk brengen en altijd bezig zijn om de beste versie van hun gerechten op tafel te zetten. Gerechten die laten zien waar ze voor staan, en moet proeven om te begrijpen. In de eerste aflevering is de zingende chef Alberto Nol te zien, oorspronkelijk uit Mexico, die twee restaurants in Den Haag heeft. Bij Ruiseñor en Queru serveert hij zogenaamde “Mexican emotional cuisine,” waarbij hij gerechten samenstelt op basis van emoties. Alberto drukt niet alleen zijn eigen stempel op de Mexicaanse keuken, maar vertelt met elk gerecht ook een persoonlijk verhaal. Hij maakt voor deze eerste aflevering van de serie een gerecht met Mexicaanse pepers, cactus en paling – een eigenzinnig bordje dat het verhaal vertelt van die keer dat zijn vader bijna verdronk.

Bekijk de eerste aflevering hier 

 

Reacties

Reactie toevoegen