Record aantal adressen Gault&Millau Belgie
Branchenieuws

David Martin Belgische Chef van het jaar

Voor een publiek van meer dan 1.000 restaurateurs, journalisten en partners stelde het team van Gault&Millau de zestiende editie van de Gault&Millau Belux Gids voor. Daarnaast werd de Chef van het jaar bekend gemaakt.

Chef La Paix in de prijzen
Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het Jaar 2019, een titel die dit jaar gaat naar David Martin van La Paix in Anderlecht. “Met David Martin als Chef van het Jaar kiezen we voor een persoonlijkheid die visie, expertise, creativiteit en durf toont. Daarvoor laat hij zich inspireren door zowel de Franse, Belgische als Japanse keuken. Daarmee heeft deze intelligente en ondernemende chef, met respect voor het verleden, aan restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven.”, aldus de redactie. Bij de Jonge Chefs van het Jaar vallen Thijs Vervloet (Colette – Westerlo) voor Vlaanderen, Maxime Zimmer (Un Max de Goût - Comblain-au-Pont) voor Wallonië en Maxime Maziers (Bruneau – Brussel) voor het Brussels Gewest in de prijzen.

Nieuwe adressen
De gids telt niet minder dan 240 nieuwe adressen, terwijl er ook een honderdtal verdwenen, vaak door sluiting. In de gids 2019 brengt de uitgever twee rijk geïllustreerde nieuwe katernen: ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxemburg’ en ‘Great Cocktail Bars in Belgium’. Dit leverde de volgende bekroninge op: Cocktail Bars: Botanical by Alphonse in Namen; BarBurbure in Antwerpen en La Pharmacie Anglaise in Brussel. Voor  meer details en de volledige selectie kijk hier.

 

Reacties

Reactie toevoegen