De Firma kiest voor Dutch Cuisine

De Firma kiest voor Dutch Cuisine

Restaurant De Firma uit Nijmegen slaat een nieuwe weg. Het restaurant, dat samen met De Meesterproef en The Black Fox onderdeel is van Het Hoofdkwartier Horeca, introduceert een nieuwe (h)eerlijke menukaart en maakt bekend dat het sinds 15 januari 2019 is aangesloten bij Dutch Cuisine.

Een culinaire filosofie dus die past bij deze tijd. Bas Hoebink, eigenaar van De Firma:  “Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken; een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Voor ons houdt dat in dat we veel met groenten werken, met producten uit het seizoen, het liefst uit de buurt. Waar mogelijk kiezen we voor een biologisch, Fairtrade of diervriendelijk product. De principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op een gezondere manier van eten en leven. We laten de aarde beter achter voor onze kinderen, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor meer dierenwelzijn. Dit past perfect bij de filosofie van De Firma.”.

De Firma
De Firma is een Nijmeegs restaurant dat is geïnspireerd op de typische laid-back restaurants uit Kaapstad en Sydney. De gerechten worden zoveel mogelijk bereid met producten van lokale leveranciers in en om Nijmegen. Hiermee drukt De Firma een eigen stempel op de wereldse gerechten waarmee het restaurant groot is geworden. En met de nieuwe menukaart richt het restaurant zich tevens tot de steeds groter wordende groep flexitariërs, vegetariërs en veganisten. Het restaurant zelf biedt plaats aan 110 mensen en heeft een schitterend terras, uitkijkend over de Waal. De shared dining gerechten worden in het midden van de tafel geserveerd, zodat iedereen samen kan genieten van de heerlijke gerechten.

Vier het leven duurzaam en verantwoord
Het motto van de Firma, ‘Vier het leven’, krijgt door deze nieuw ingeslagen weg een extra lading. Op deze manier kan men met een nóg beter gevoel samen van het leven genieten: op een verantwoorde en duurzame manier.

 

 

Artikel delen