Dennis Kuipers voorzitter SVH Meesterproef

Tags: chef

Dennis Kuipers voorzitter SVH Meesterproef

Dennis Kuipers, chef bij Vinkeles* in Amsterdam, is de nieuwe voorzitter van de Commissie SVH Meesterkok. Hij volgt daarmee Cees Helder op. Op maandag 7 januari vond op de Horecava-stand van SVH het officiële afscheid van Helder plaats. Bekijk onder dit bericht de foto's daarvan.

Aanwezig waren onder andere Godfried van der Lugt, Ronald Opten, Marc van Gulick, Robert Melaard, Ricardo Eshuis, Marcel van Leeuwen en Joris Prinssen. In een mooie video spraken diverse SVH Meesterkoks, waaronder Soenil Bahadoer en François Geurds, lovende woorden over Helder. De aftredende voorzitter,coon van de Nederlandse gastronomie zegt tot besluit: “Ik heb een fantastische tijd gehad in die 20 jaar dat ik voorzitter ben geweest. Het is tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie.”

Groot interview in Entree
Benieuwd naar de ervaringen van Helder en de plannen van Kuipers? Lees dan het uitgebreide interview met de 2 in de januari-editie van Entree. De titel SVH Meesterkok, die nu 147 koks dragen, is in Nederland de hoogste titel die een kok kan behalen en ontstond in 1980. De reden was om het koksvak meer aanzien te geven en het niveau in de keuken omhoog te tillen.

Tags: 
Artikel delen