Ekkebus komt naar NL voor RIJKS*

Tags: chef

Ekkebus komt naar NL voor RIJKS*

Chef Richard Ekkebus kookt samen met chef Joris Bijdendijk op 26 en 27 januari in RIJKS*. Ekkebus werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnaire, Alain Passard en Guy Savoy. Na een indrukwekkende carrière in keukens over de hele wereld aanvaardde hij de rol van executive chef voor The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong. 

Het laatste weekend van januari slaan chefs Richard Ekkebus en Joris Bijdendijk de handen ineen en creëren een four-hands menu dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner. Onder de supervisie van Ekkebus werd het Franse restaurant Amber, bekroond met een nr. 56 ranking in the World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst en nr. 7 ranking in the Asia’s 50 Best Restaurants 2019 lijst. Voor het tiende opeenvolgende jaar behield Amber zijn twee Michelinsterren door de Michelingids voor Hong Kong en Macau 2018.

Alleen het beste
Ekkebus focussed zich in het bijzonder op de uitstekende kwaliteit van zijn ingrediënten. "Wij doen geen compromis in kwaliteit," verzekert hij. "Bij Amber streven we ernaar om de beste en meest verse ingrediënten te gebruiken die voornamelijk afkomstig zijn uit Japan en Europa. Grote nadruk wordt gelegd op smaken en op mooie creatieve presentaties met verschillende texturen en kleuren. De gerechten voor het RIJKS* zijn echte Amber-klassiekers. Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland. Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0 ", aldus Ekkebus.

​Reserveren kan hier.

Artikel delen