Gastvrij R'dam weer partner van Bocuse d'Or

Gastvrij R'dam weer partner van Bocuse d'Or

De invulling van de programmering en paviljoens van Gastvrij Rotterdam ontvangt in een vroeg stadium al veel enthousiasme en betrokkenheid van diverse branchepartners. Het enthousiasme en de betrokkenheid toont zich in een groot aantal vastgelegde samenwerkingsovereenkomsten afgelopen week op de Horecava in de RAI Amsterdam. De samenwerkingen met o.a. Bocuse d'Or Nederland, Euro-Toques Nederland en Green Leisure werden verlengd. De bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen dus alvast rekenen op een beurs met een sterke inhoud en culinair hoogstaande wedstrijden en een breed aanbod.

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland organiseert wederom de nationale finale van de Bocuse d’Or op de gastronomische vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Het jaar 2019 staat in het teken van de voorrondes van Bocuse d'Or Nederland in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen en daarop volgend de nationale finale met 5 kandidaten tijdens Gastvrij Rotterdam op 23 september. Beursorganisator Robert Melaard: "Bocuse en de vakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben al jaren een hechte band en daarom is het fantastisch dat we voor de komende jaren onze relatie verder voortzetten.” Bestuurslid Ricardo Eshuis: "Ambitie en groei van Gastvrij Rotterdam past uitstekend bij de prestaties van de deelnemers die als een ware topsporter alles uit de kast moeten halen om de meest geschikte kandidaat te zijn om Nederland in Europa te mogen vertegenwoordigen.” De Europese Finale vindt plaats in 2020 en meteen daarna is ook datzelfde jaar alweer en nationale finale op Gastvrij Rotterdam. De winnaar van die finale mag Nederland vervolgens vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale in 2022. Op deze manier krijgt de winnaar extra tijd om zich goed voor te bereiden op de Europese Finale in 2022.

Euro-Toques Nederland verlengt samenwerking voor drie edities
Ook dit jaar zal Euro-Toques een belangrijke rol innemen in de programmering van de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam. Het afgelopen jaar organiseerden Euro-Toques Nederland onder andere: PUUR koken met Wild, de Keltum Restaurant prijs en de Euro-Toques Young Chef Award 2018. Ook de strijd om Het Glazen Kalf van de VanDrie Groep en De PalingBokAal vonden plaats in de WedstrijdArena. De programmering van de WedstrijdArena van komende editie wordt in aanloop naar Gastvrij Rotterdam 2019 bekendgemaakt. In Euro-Toques zijn 125 Nederlandse restaurants verenigd die zich inzetten voor het behoud van het culinair erfgoed. Zij kiezen ervoor te werken volgens ambachtelijke bereidingswijzen en gebruiken in hun keukens alleen goede, natuurlijke producten. 

Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen
Na het succes van voorgaande jaren, kan het Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen ook dit jaar niet ontbreken op de 7e editie van Gastvrij Rotterdam. Tijdens de Horecava is de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst tussen Green Leisure en Gastvrij Rotterdam getekend, waardoor het Dit Smaakt Naar Meer! paviljoen ook in 2019 weer een prominente plaats op de beursvloer zal innemen. Het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen biedt horecaprofessionals een unieke en aantrekkelijke mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam ondernemen in de horeca. Het paviljoen is uniek door het brede overzicht van verantwoorde en duurzame producten.

 

 

Artikel delen