Gault&Millau Theater op Folie Culinaire

Tags: chef

Gault&Millau Theater op Folie Culinaire

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober).

Het Gault&Millau Theater geeft Limburgse chefs een eigen podium én een culinaire uitdaging: zij gaan ter plaatse gerechten maken met producten van exposanten op de beurs en deze combineren met mooie passende wijnen, zoals dat voorheen gedaan werd in het Wijn&Spijs Theater. Gault&Millau, zelf  wereldwijd actief in 17 landen, publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Limburg heeft altijd een prominente rol gespeeld in de Nederlandse gids.  

De chefs
Verschillende Limburgse chefs hebben hun deelname aan het Gault&Millau Theater al toegezegd. Servais Tielman van Cucina del Mondo uit Heerlen, Ralph Hermans van het Maastrichtse restaurant Rantree, Jeroen van Gansewinkel van Damianz uit Roermond en Robin van de Bunt van restaurant De Leuf uit Voerendaal staan als Limburgse toppers klaar om in oktober aan de slag te gaan. 

Culinaire standaard is hoog
Godfried van der Lugt, managing partner Gault&Millau: “In de Gault&Millau restaurantgids van 2018 zijn maar liefst 18 restaurants uit Maastricht opgenomen en binnen een straal van 15 kilometer, nog eens ruim 20 restaurants. De culinaire standaard in de regio is hoog. We zien er dan ook naar uit om met het Gault&Millau Theater, Limburg als culinaire bestemming uit te lichten. 3 december aanstaande presenteren wij tijdens het Gault&Millau galadiner in Amsterdam onze selectie voor Maastricht en Limburg in een geheel vernieuwde gids 2019.”

Internationaal op de kaart
Erik Stroink, beursmanager Folie Culinaire: “Ik ben trots op de samenwerking met Gault&Millau Nederland. Gault&Millau is een grote naam in de gastronomie en is, net als wij, altijd op zoek naar goede restaurants, de beste chefs en de mooiste wijnen. Het is geweldig dat zij hun naam aan Folie Culinaire willen verbinden en daarmee de Limburgse chefs en onze streekproducten internationaal op de kaart kunnen zetten. De samenwerking verzekert ons bovendien van nog meer bezoekers uit het hogere segment, een belangrijke succesfactor voor Folie Culinaire.”

Artikel delen