Het beste van Italië op de Horecava

Het beste van Italië op de Horecava

Bellavita Expo bundelt dit jaar voor de vierde keer de krachten met Horecava om de Italiaanse eet- en drinktradities te promoten.

De grootste ‘Made in Italy’ eet- en drinkbeurs van de Benelux, Bellavita Expo, vindt van 7 tot en met 9 januari plaats op de Horecava. 1.000 nieuwe Italiaanse producten zijn klaar om geïntroduceerd te worden in Nederland.

Populariteit in Nederland
De Italiaanse gastronomie is erg populair in Nederland; in de eerste 9 maanden van 2018 werd er voor 911 miljoen euro voedingsmiddelen uit Italië geïmporteerd wat een stijging betekent van 5,32% ten opzichte van vorig jaar. Italië is ook een belangrijk exportland voor Nederlandse producten, met zo’n 1,75 miljard export in de eerste 9 maanden van 2018 (+ 3,93%). [cijfers CBS, 2018]

De smaak van Italië
Hoofdthema’s van de Bellavita Expo dit jaar zijn het Mediterrane dieet, de regionale en lokale keuken, druiven van hoge kwaliteit, extra virgin olijfolie, de bescherming van PDO-producten (beschermde oorsprongsbenaming) en AOC-producten (gecontroleerde naam van oorsprong) en hoe de echte Italiaanse smaak is te herkennen. Vegan kaas, biodynamische wijn, biologische thee, koffie en bloem zijn slechts enkele van de groene innovaties die bij Bellavita Amsterdam worden geïntroduceerd; veel exposanten richten zich op deze biologische en biodynamische producten, een groeiende trend die zich in 2019 doorzet in zowel voedsel als dranken.

Food and Wine Academy
Een panel van bekroonde chefs, sommeliers en experts neemt de bezoekers mee door het beste van het Italiaanse culinaire erfgoed tijdens de Food and Wine Academy. Enkele hoogtepunten van de Academy zijn:

- De gezondheidsvoordelen van het volgen van een Mediterraan dieet: huis-chef Nicoletta Tavella, oprichter van La Cucina del Sole (de belangrijkste Italiaanse kookschool in Nederland), neemt u tijdens de openingsmasterclass mee aan de hand van een selectie gezonde, gastronomische, Italiaanse producten.

- Het Grote Horeca Debat: journalist Marina Vizzinisi leidt op de openingsdag dit debat waarbij vier toprestaurants hun strategieën delen om in Nederland succesvol te kunnen zijn.

- Innovatieve gerechten met echte Italiaanse producten: speciale gast is de veelgeprezen tv-chef Roberta Pagnier, bekend van het 24Kitchenprogramma Cucina Moderna: Roberta’s Italië en auteur van de bestseller ‘Pastabijbel’: van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite.

- Hoe combineer je authentieke smaak van groenten met een moderne twist? Peppe Zullo, de boer en chef-kok uit Puglia, komt helemaal uit Italië om twee masterclasses te geven over authentiek Italiaans eten.
Zie hier de volledige agenda.

U vindt de Bellavita Expo tijdens de Horecava van 7-9 januari 2019 in het Elicium centre op de eerste verdieping.

Tags: 
Artikel delen