Hollandse culinaire kunsten in Bangkok

Tags: chef

Hollandse culinaire kunsten in Bangkok

Op maandag 21 oktober 2019 kookt chef Henk Savelberg samen met 5 Nederlandse sterrenchefs een menu in zijn restaurant Savelberg in Bangkok.

Henk Savelberg startte in 2014 na de verkoop van zijn zaak Vreugde & Rust in Voorburg een zaak in Bangkok. En met succes, in 2017 kreeg hij een Michelinster. Hij bleef lid van vriendenclub Les Patrons Cuisniers, een groep bestaande uit 22 top chefs, waaronder Erik van Loo (Parkheuvel**) en Soenil Bahadoer (De Lindehof**), die naast chef ook allemaal eigenaar zijn van het restaurant waar zij koken.

Bevriende chefs
Savelberg heeft 5 bevriende chefs uitgenodigd om Bangkok kennis te laten maken met de culinaire kunsten van de Nederlandse sterrenchefs. Samen met Caroline Berends, eigenaresse van restaurant en hotel De Nederlanden, heeft hij dit evenement georganiseerd. Ook de vrouwen van de chefs zullen in actie komen tijdens het diner en de gasten de gerechten serveren.

Dit zijn de chefs die met wie Henk Savelberg* het 6 sterrenmenu gaat koken:

Wilco Berends * -  de Nederlanden restaurant & boutique hotel, Vreeland-Amsterdam

Jos Grootscholten * - Restaurant Perceel, Capelle aan de IJssel

Yuri Wiesen * - Restaurant Wiesen, Eindhoven

Andre van  Doorn * - voormalig Kasteel Heemstede, Houten

Egon van Hoof  *- Restaurant Mos, Amsterdam

Artikel delen