Hotello of the Year: Joost Rietveld

Hotello of the Year: Joost Rietveld

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Cees van der Haagen werd Talent of the Year.

Rietveld liet mede-finalisten Desiree Dils (HMSM ‘02) en Kiona Malinka (BUAS ‘08) achter zich. Naast de Hotello of the Year Award, werd ook de Talent of the Year Award uitgereikt tijdens Future Hotello. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Young Talent die onderscheidend heeft gepresteerd tijdens of kort na de studie. Cees van der Haagen (HTH ‘17) mocht deze prijs met trots in ontvangst nemen. 

Hotello of the Year Award
De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven. Daarnaast worden zij erkend als een échte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 45 genomineerden teruggebracht tot een top 9. De jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen.

Stemmen
Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Joost Rietveld de andere twee finalisten Desiree Dils en Kiona Malinka versloeg.

Too Good Too Go
Rietveld won deze prestigieuze award wegens zijn succes met Too Good To Go. Hij wist deze succesvolle formule in Nederland neer te zetten, nadat hij dit bedrijf leerde kennen in Kopenhagen. Too Good To Go strijdt tegen voedselverspilling. Als je de app downloadt kun je kiezen voor een magic box; als je deze ophaalt krijg je een box met eten wat anders weggegooid had moeten worden aan het einde van de dag. 

 

Artikel delen