Jonge koks ontvangen diploma

Jonge koks ontvangen diploma

Op zondag 29 september vond bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal de diploma-uitreiking van de Sterklas plaats. Leerlingen ontvingen hun mbo 4 diploma voor Gespecialiseerd kok, het Sterklas certificaat en het SVH Gezel Meesterkok diploma.

Jeroen Robberegt, voorzitter van De Stichting Sterklas, is blij met het enthousiasme van de jonge koks en voorziet een mooie carrière voor hen. Robberegt: “Elk jaar is het weer een bijzonder moment om te zien dat ambitieuze talentvolle vakgenoten met succes hun Sterklas opleiding hebben afgerond. Ik weet uit eigen ervaring dat je deze opleiding niet zomaar even doet. Het is hard werken en vergt veel inzet van de leerlingen. We reiken vandaag heel wat diploma’s en certificaten uit. Voor de mbo niveau 4 opleiding voor Gespecialiseerd kok, voor SVH Leermeester, SVH Wijn 2, SVH Sociale Hygiëne en voor de Sterklas. Met als slagroom op de taart het SVH Gezel Meesterkok diploma.”

Sterklasser van het jaar
Sterklasser Jasper Panis werd uitgeroepen tot Sterklasser van het jaar. Hij werd mede geroemd om zijn prestaties op de wedstrijdvloer tijdens de WorldSkills. Panis: “De Sterklasopleiding was hard werken en het vraagt ook mentaal veel van je, maar je wordt echt beter als kok. Zonder alle tijd en energie die de chefs en het ROC van Amsterdam in mij hebben gestoken, had ik het niet gered.”

Van Sterklasser tot souschef
Souschef van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal, Reza Burzum, verzorgde samen met chef Paul Stoop de uitstekende lunch tijdens de diploma-uitreiking. Hij studeerde vorig jaar af als Sterklasser en is nu de jongste souschef bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal. Een dag na de diploma-uitreiking viert hij zijn 26ste verjaardag. Burzum: “Toen ik als stagiair bij Hilton begon had ik al de ambitie om hier souschef te worden. Binnen anderhalf jaar is mij dit gelukt. De Sterklas heeft mij een enorm netwerk bezorgd en een tweede familie en vriendengroep met topkoks en sterrenchefs. Mijn ambitie is om voor mijn dertigste Executive Chef te worden bij Hilton.”

De Sterklasopleiding
Tijdens deze opleiding hebben de leerlingen een intensief tweejarig Sterklastraject gevolgd en gewerkt in top leerbedrijven met een Michelinster of SVH Meesterkok. De opleiding wordt afgesloten met de mbo 4 schoolexamens voor Gespecialiseerd kok en een Proeve van Bekwaamheid in het leerbedrijf van de leerling. De Sterklassers die daarbij ook voor de examens SVH Leermeester, SVH Wijn 2 en SVH Sociale Hygiëne zijn geslaagd en minimaal 13 workshops bij SVH Meesters hebben gevolgd, ontvangen ook de titel SVH Gezel Meesterkok. 

Artikel delen