Branchenieuws

Matt Abergel gastchef bij Rijks* A'dam

Op 15 juli organiseert restaurant Rijks* het jaarlijks terugkerend kippenevenement – dit keer samen met executive chef  Matt Abergel. Hij presenteert tijdens het evenement eveneens zijn boek Chicken and Charcoal: Yakitori, Yardbird, Hong Kong, uitgegeven door Phaidon.

Chef Abergel, een autoriteit op yakitori-gebied, is mede-eigenaar en executive chef van het in Hongkong gevestigde restaurant Yardbird, Hong Kong. Matt werkt met een ‘beak-to-tail’-benadering. Hij gebruikt alle onderdelen van de kip en verspilt niets tijdens het maken van zijn yakitori.

Skewers
Op zeventienjarige leeftijd reisde Abergel naar Japan en at hij zijn eerste yakitori. Hij werd direct verliefd op de skewers gemaakt van alle onderdelen van de kip. Een paar jaar later, toen hij bij Masa in New York City werkte, vond Matt zijn mentor in de beroemde Japanse chef Masayoshi Takayama. In 2011 opende Matt samen met zijn partner Lindsay Jang, restaurant Yardbird, Hong Kong. Het restaurant wordt geprezen in ‘the World’s 50 Best Asia list’.

Menu en boek
Chefs Bijdendijk & Abergel creëren samen een skewer-menu. De prijs van het menu plus een gesigneerd exemplaar van het boek Chicken and Charcoal: Yakitori, Yardbird, Hong Kong is €85 p.p.

Reacties

Reactie toevoegen