Branchenieuws
Foto Saskia de Wal

Menno Post gastchef bij Kazerne, Eindhoven

Op uitnodiging van Kazernes chef Carlos Blankers is Meesterkok Menno Post begin april te gast in Eindhoven. Post was tot voor kort chef bij de Bokkendoorns** in Overveen. Op zaterdag 7 en zondag 8 kookt hij een speciaal lunch & dinermenu in Kazerne.

De inmiddels 40-jarige Menno Post begon zijn keukencarrière op 16-jarige leeftijd. In de loop der jaren ontwikkelde hij een eigen signatuur, zowel qua bereiding als qua presentatie en mocht deze begin 2017 bekronen met zijn inauguratie als Meesterkok. Post vertelt zijn verhaal met en door zijn gerechten, bijvoorbeeld met een bijzonder gerecht als langoustine met buikspek en pompoen-jus van drop. Binnenkort opent hij een eigen restaurant: ‘Ik vind het een eer om als eerste gastchef in Kazerne te komen koken omdat ik het echt geweldig vind hoe kunst, design en gastronomie hier samenkomen. Ik kijk ernaar uit om samen met Blankers en zijn team een mooi diner en lunch neer te zetten.’

Cook’s & Curators in residence
Kazernes chefkok Carlos Blankers nodigt het komende jaar vaker gerenommeerde collega’s uit, vergelijkbaar met de gastcuratoren die bij Kazerne aan nieuwe design exposities werken. In opmaat naar het fine-dining restaurant en boutique hotel dat Kazerne in oktober lopent, naast het huidige restaurant en expositieruimte. Kazerne’s chefkok Carlos Blankers kijkt uit naar het weekend: ‘Ik heb erg veel zin in deze samenwerking tussen Menno en ons team en ben nieuwsgierig hoe Menno ons en de gasten zal verrassen.’

Het zesgangen diner- en lunchmenu kost 85 euro per persoon.