Veel nieuwe sterren bij Michelinuitreiking
Branchenieuws

Michelingids 2019: doorbraak jonge talenten

De uitreiking van de Michelinsterren zit erop. Restaurant Inter Scaldes uit Kruiningen, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen behouden de 3 sterren. Maar liefst 12 andere restaurants kregen hun eerste ster. En dit jaar zijn er 2 nieuwe tweesterrenrestaurants bijgekomen.

In een bomvol DeLaMar theater werden de Michelinsterren 2019 uitgereikt. Maar liefst 12 restaurants krijgen hun eerste ster en Nedeland is 2 nieuwe tweesterrenrestaurants rijker. 

Sterrenregen 
De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn: Sabero in Roermond en Pure C in Cadzand. Inter Scaldes, dat vorig jaar de derde ster kreeg, behoudt hem, evenals De Leest en De Librije. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingidsen, bevestigt de positieve evolutie. “Dit jaar is een uitstekende editie voor Nederland. Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken. Deze jonge chefs, die zich soms laten inspireren door het werk van hun collega’s, brengen de Nederlandse gastronomie naar een hoger niveau op het gebied van creativiteit, innovatie en smaak.” 

Jonge chefs
Maar liefst 12 restaurants worden in editie 2019 onderscheiden met een nieuwe ster. Wat meteen opvalt, is de opmars van talentvolle chefs die op jonge leeftijd aantonen dat op klasse geen leeftijd staat. Jermain de Rozario van De Rozario in Helmond doet dat met zijn eigen interpretatie van Indonesische smaken. Paul Kappe van Monarh in Tilburg overtuigt met zijn intense moderne keuken, net als Jeroen Brouwer van De Loohoeve in Schoonloo en Thomas van Santvoort van Flicka in Kerkdriel. Intensiteit typeert ook de inventiviteit van Jim en Mike Cornelissen van Rijnzicht in Doornenburg en de finesse van de keuken van OONIVOO in Uden. Om te genieten van heerlijk eten en luxe zijn restaurants Bougainville in Amsterdam en Voltaire in Leersum absolute toppers.

Bekende gezichten geëerd
Onder de nieuwe restaurants met een ster zijn er ook een paar bekende gezichten. Menno Post van Olivijn in Haarlem, Wim Severein van The Millèn in Rotterdam en Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van Restaurant 212 in Amsterdam maakten eerder al naam in bekende huizen. Met deze nieuwe projecten gaan ze hun eigen weg en maken ze de hoge verwachtingen waar. Danny Tsang van O&O in Sint Willebrord toont met zijn creatieve Aziatische bereidingen dan weer dat continuïteit ook z’n vruchten afwerpt. Deze gids beloont eveneens 129 Bib Gourmand restaurants waarvan 19 nieuwkomers. En werd dit jaar de Michelin Award uitgereikt. De prijs wordt aan iemand uitgereikt die volgens de jury een beloning verdient vor het werk in de culinaire wereld en de hotellerie. De award ging dit jaar gaat naar Noël Vanwittenberg (Ciel Blue** in Amsterdam). 

De Michelingids Nederland 2019 is te koop vanaf 20 december. In deze nieuwste editie vindt u 834 adressen, namelijk 263 hotels (waaronder 21 gastkamers) en 571 restaurants waaronder:
3 driesterrenrestaurants
18 tweesterrenrestaurants, waarvan 2 nieuwe
89 éénsterrestaurants, waarvan 12 nieuwe
29 Bib Gourmand restaurants, waarvan 19 nieuwe

De nieuwe sterrenrestaurants ziet u hier

 

 

Reacties

Reactie toevoegen