Nederlander jongste sterrenchef Thailand

Tags: chef

Nederlander jongste sterrenchef Thailand

Vandaag zijn in Thailand de Michelin sterren uitgedeeld. De Nederlandse Jim Ophorst (29) van PRU mag zichzelf de jongste sterrenchef in Thailand noemen. Hij is sowieso de eerste sterrenchef in Phuket.

Bron: AD Magazine Foto: Michelin

Jim Ophorst leerde de kneepjes van het vak van Pierre Wind. Met zijn internationale koksdiploma op zak, trok hij met nog drie anderen naar Thailand om daar in het hoogseizoen letterlijk een kijkje in de keuken te nemen. Er volgde een stage van vijf maanden in Gagan, één van de beste restaurants in Bangkok. .Na een uitstapje in Genève, wat geen groot succes werd, keerde de Westlander terug naar Thailand. In restaurant PRU in het hoog aangeschreven Trisara Hotel in toeristentrekpleister Phuket kon hij vervolgens aan de slag.

Locale producenten en producten
Koken met veel lokale groenten als basis is de filosofie van Ophorst, die een eigen tuin heeft waar hij zijn eigen producten kweekt. ,,Ons menu is vooral gebaseerd op groenten, omdat ik vind dat die een belangrijke rol spelen in de gerechten’’, geeft hij aan. ,,Als je iets geweldigs wilt koken, heb je ook goede producten van uitstekende boeren nodig.’’ De ingrediënten komen allemaal van lokale producenten. Kreeften en abalone worden speciaal voor PRU gekweekt, er is een geitenboerderij in de bergen en er komen groenten en kruiden uit het oerwoud.

 

 

 

 

Artikel delen