Nieuwe Michelin-award voor gastheerschap

Nieuwe Michelin-award voor gastheerschap

Michelin en Koninklijke Horeca Nederland roepen nieuwe award in het leven. 

De gidspresentatie van Michelin 2020 vindt op maandag 13 januari 2020 plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Om gastheerschap in de spotlight te zetten, heeft Michelin samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een nieuwe award in het leven geroepen voor de Nederlandse gastvrijheidsbranche: de award voor uitmuntend gastheerschap, officieel de ‘2020 Michelin Netherlands Service Award’. Deze award wordt uitgereikt tijdens de MICHELIN-sterrenceremonie door KHN-voorzitter Robèr Willemsen. De Michelinsterren belonen de kwaliteit van de keuken. Daarom is het extra bijzonder dat Michelin met deze award de aandacht legt op professionals met passie, die gasten een onvergetelijke gastronomische ervaring bieden.

Gastheerschap in de spotlight

KHN vindt het belangrijk om het vak van gastheer/gastvrouw in het zonnetje te zetten. Met de krapte op de arbeidsmarkt en de sterke economie is het een uitdaging om goede mensen voor de horeca te werven en te behouden. Dit is dan ook een uitgelezen kans om te laten zien hoe mooi het vak van gastheer/gastvrouw is en hoe gastvrijheid het verschil kan maken in het creëren van een bijzondere ervaring voor gasten.

Ambassadeur van het vak

De award gaat naar de gastheer/gastvrouw die met ontzettend veel passie en enthousiasme zijn/haar team weet te motiveren om een unieke gastvrijheidsbeleving te creëren voor gasten. Als ambassadeur van het vak levert dé gastheer/gastvrouw van het jaar zowel een uitzonderlijke bijdrage aan een bijzondere ervaring voor gasten, als aan een inspirerend ondernemersklimaat. KHN is blij met deze nieuwe award en wil de winnaar positioneren als rolmodel voor de huidige en toekomstige lichting horecaondernemers.

Bekroning op het werk

Willemsen: “KHN maakt zich sterk voor een ondernemersklimaat waarin gasten meer besteden en zet zich in voor een goed en gastvrij aanbod van alle bedrijven die actief zijn in de gastvrijheidsbranche. Dit draagt bij aan een inspirerende omgeving waar gasten unieke ervaringen en waardevolle momenten beleven. Deze nieuwe award is een bekroning op het werk van gepassioneerde professionals en kan het imago van gastheerschap naar een nog hoger niveau tillen.”

Entree Magazine besteedt binnenkort aandacht aan gastheerschap middels een uitgebreid interview met gastheer Petro Kools van Da Vinci en winnaar Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 en maître sommelier Tim Wellenberg.

Artikel delen