Rob Kapiteyn wordt nieuwe chef Bodon in A'dam

Tags: chef

Rob Kapiteyn wordt nieuwe chef Bodon in A'dam

Vanaf 18 augustus heeft restaurant Bodon, La Grande Brasserie (winnaar van Best Restaurant Design in 2017) een nieuwe chef: Rob Kapiteyn. Hij treedt in de voetsporen van Inan Sahin, die na vijf jaar bij Apollo Hotels een nieuwe uitdaging aangaat. Kapiteyn is al sinds de opening in 2017 werkzaam in de keuken. Naast Kapiteyn gaat ook souschef Wim Essers een grotere rol spelen binnen het team.

Kapiteyn, eerder werkzaam bij Het Nonnetje in Harderwijk en Merlet in Schoorl: “Wij hebben de afgelopen jaren bewezen dat wij hoogstaande, Franse kwaliteit serveren in het hart van Amsterdam Oud-Zuid. Mijn doel is om de kwaliteit van producten en gerechten op het hoogste niveau te houden en gasten culinair te verrassen.”

Over Bodon
Bodon, La Grande Brasserie gaat terug naar de oorsprong van de traditionele Franse keuken. Een jaar na opening werd Bodon genoteerd in de Lekker500 en in 2017 won het restaurant de Entree Award voor Best Restaurant Design. Het design van Bodon is een mix van stijlen, geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70. Het hotel is rijk gedecoreerd met fluweel, leer en marmer en typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Bodon staat bekend om zijn typisch Franse gerechten en klassieke tafelbereidingen, waaronder de canard à la presse (gebraden bloedeend) en tournedos rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel).

Apollo Amsterdam
Bodon is te vinden in Apollo Hotel Amsterdam. Het Apollo paviljoen opende in 1928 haar deuren voor de Olympische Spelen. Het Apollo Hotel Amsterdam beschikt over 223 kamers & suites, 5 multifunctionele zalen, een business centre, fitness en parking. De culinaire faciliteiten van het hotel zijn restaurant Bodon, La Grande Brasserie, lobbybar The Living Room en The Harbour Club Amsterdam Zuid.

Artikel delen