Truffel hét succesproduct voor 5&33

Truffel hét succesproduct voor 5&33

De truffel is momenteel hét succesproduct van restaurant 5&&33. Gasten kunnen iedere dinsdag kiezen voor een spciaal truffel-menu met verse truffel uit Italië en prosecco. Daarnaast staan er een 4-gangenmenu met truffel op het menu. Het menu Truffle Deluxe biedt zelfs de mogelijkheid om champagne te kiezen in plaats van cava. Het restaurant werkt hiervoor samen met Julius Jaspers. Bekijk foto's van de gerechten én chefs onder dit bericht.

Voor het 4-gangen menu worden de truffels in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. Voor het 4-gangen menu zijn dit jaar voornamelijk witte truffels gebruikt, de luxere variant onder de truffels.

Delicatesse
Voor de vierde editie heeft chef Mirko Bischèri van 5&33 de handen ineen geslagen met de Nederlandse chef Julius Jaspers. Hij heeft één van de gerechten toegevoegd aan het menu: een risotto met bouillon, boter, champignons, zeezout en truffel. “Met de beste ingrediënten en een eenvoudig recept geef je de truffel het podium dat deze delicatesse verdient. 5&33 biedt dit door middel van de jaarlijks terugkomende menu.”

Dessert met truffel
Het volledige menu bestaat uit een beef tenderloin met foie gras en witte truffel, een gesmoorde ossenhaas met truffelpuree, truffeljus en zwarte truffel, de truffelrisotto van Julius Jaspers en een witte frambozentaart met witte chocolade en witte truffel.

Artikel delen