Branchenieuws

Uitwisselingsproject JRE #chefsatsea

Nederlandse chefs reizen naar Kroatië om daar te koken, in het kaderen van een internationaal uitwisselingsprogramma van JRE (Jeunes Restaurateurs). 

Via het Europese verband JRE, waar jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen, zijn aangesloten Nederlandse chefs de grens over gegaan. De vereniging JRE telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen; België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Bij JRE, draait alles om delen, stimuleren en inspireren. Chefs tonen een enorme solidariteit door hun kennis en expertise te delen met collega's. 

#chefsatsea
2 Weken geleden reisde Edwin Soumang, chef en eigenaar van Restaurant ONE af naar Kroatië in het kader van Chefsatsea, een evenement van JRE-Kroatië. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd, waarbij buitenlandse JRE Chefs 5 gangen koken voor de gasten van het restaurant waar ze koken.Chef Edwin Soumang was te gast bij Draga di Lovrana Hotel i restoran. Samen met de chef van het restaurant Deni Srdoc kookte hij een menu voor de gasten.Chef Kars van Wechem van De Saffraan heeft voor dit event gekookt bij Restaurant Badi. Om hem te assisteren is Chef Timo Agterberg van Restaurant De Witte Zwaan meegereisd naar Kroatië.

Reacties

Reactie toevoegen